Türk hekimlerin başarısı sınırları aştı

Türk hekimlerin başarısı sınırları aştı

Doç.Dr. Haluk Recai Ünalp, son yıllarda yurt dışından obezite tedavisi için Türkiye'ye gelen hasta sayısında artış yaşandığına dikkat çekti.

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Haluk Recai Ünalp, son yıllarda yurt dışından obezite tedavisi için Türkiye'ye gelen hasta sayısında artış yaşandığına dikkat çekerek, “Bir hekim olarak iddia ediyorum Türk tıbbı olarak oldukça en üst düzeydeyiz” dedi. Obezite ile mücadelede Türk tıbbının giderek başarılı operasyonlara imza attığını duyan ve Finlandiya'da uzun yıllar pasta ustası olarak görev yapan 165 kiloluk Ahmet Sarı da aşırı kilolarından kurtulmak için Türkiye'de bıçak altına yattı.

Doç.Dr. Haluk Recai Ünalp tarafından yapılan operasyonla tüp mide ameliyatı ile midesinin üçte ikisi alınan Sarı, şimdi hedeflediği 95 kiloya ulaşmak için sıkı bir diyet programına başladı. Yaklaşık 6 ay içerisinde 70 kilo vererek 95 kiloya inmeyi bekleyen Sarı, aşırı kiloları yüzünden yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Araştırmalar sonrasında Türkiye'de obezite grubuna üye oldum. Grupta bütün insanlar aynı sıkıntıları dile getiriyordu. Toplu taşıma araçlarına binemediklerini ve önü alınamaz bir kilo artışı yaşadıklarını belirtiyorlardı. Yapılan tetkikler sonrasında da ameliyat oldum 165 kiloyla ameliyata girdim ve şimdi 160 kiloyum. Şu an gayet iyiyim. Bu tür ameliyatlar Finlandiya'da da yapılıyor ancak böyle durumlarda öneri ve başarı çok önemli. Ben de kendi ülkemde bu operasyonu geçirmek istedim."

“İLK HEDEF AİLECE SPOR YAPMAK”

Kendi çabaları ile başlattığı diyet girişimlerinin sonuçsuz kaldığını anlatan Sarı, sağlıklı bir yaşama adım atar atmaz ilk hedefinin ailece spor yapmaya başlamak olduğunu söyledi. Defalarca diyet yaptığını ve başarısız olduğunu anlatan Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "Örneğin yürüyüş sırasında ya da çalışırken çalışma sırasında rahat hareket edemiyorum. Örneğin araç kullanırken kimse arkamda oturamıyordu. 6 XL beden giyiyorum. Eşim hep internetten bana kıyafet sipariş veriyordu. Hedefim 95 kilo olmak. Operasyondan sonra doygunluk hissi hissediyorum. İlk hedefim ailece spor yapmaktır.”

 “TÜRK TIBBI OLARAK İDDİALIYIZ”

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Haluk Recai Ünalp, Türkiye'nin sağlık turizmindeki karnesini değerlendirdi. Çağın hastalığı obezite ile hayatları zindana dönen hastaların sağlıklı yaşam için Türk hekimlerinin kapılarını çaldığını anlatan Ünalp, şöyle konuştu:“Obezite gerçekten bir hastalık. Özellikle son 10 yılda önemli bir hastalık olarak kabul ediliyor. Sağlıklı zayıflamasını sağlayacak tedbirleri almak kaydıyla bu şekilde bir obezite tedavisi planı yapıyoruz. Yurt dışından çok hasta geliyor. Amerika, Avustralya, Hollanda ülkeler sıralamasında ilkler arasında yer alıyor. Türkiye'nin tıbbi seviyesi de çok yüksek olduğu için çok hasta kabul ediyoruz. Bu tarz ameliyatlarda da son derece başarılı sonuçlar elde ederek ülkelerine geri gönderiyoruz." Dünyanın birçok yerinde obezite oranının çok yüksek olduğunu anlatan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı: "Tedavinin en iyisinin Türkiye'de yapıldığını bir hekim olarak iddia ediyorum. Türk tıbbı olarak oldukça en üst düzeydeyiz. Yurt dışından hastalarımız bizi sadece daha hesaplı daha ucuz gibi değil tatil gibi ve iyi hekimlere ulaşmanın sonucu olarak bize geliyorlar. Sağlık turizmi gibi düşünmek lazım. Hastanelerimiz ve hekimlerimizin çok iyi olması Türk tıbbının dünya standartlarının oldukça üzerinde olması da önemli bir etkendir.”

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.