Türk hastanesinden büyük hizmet

Türk hastanesinden büyük hizmet

TİKA tarafından desteklenen Mogadişu Türk Hastanesi 20 bin Somalili vatandaşa hizmet verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım ve malzeme desteğinde bulunan Mogadişu Türk Hastanesi altı ay içerisinde 19,462 Somalili vatandaşa tedavi hizmeti verdi. 
TİKA, Somali’de gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda özellikle sağlık alanında Somali’de önemli projelere imza atan TİKA tarafından donanım ve malzeme desteğinde bulunulan Mogadişu Türk Hastanesi Altı Ay İçerisinde 19,462 Somalili vatandaşa tedavi hizmeti verdi. 

Doğan her 1.000 bebekten 180’inin hayatını kaybettiği Somali’de, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşası, tıbbi donanımı ve malzeme desteği TİKA tarafından gerçekleştirilen Mogadişu Türk Hastanesi Somalililere şifa oldu.

Proje kapsamında tek kişilik 17 oda, 4 kişilik 34 oda, 3 kişilik ve 5 kişilik birer odanın yer aldığı hastane Doğu Afrika’da kapasite ve teknoloji açısından en modern hastane olma özelliğine sahip. Hastanede ayrıca poliklinikler, yataklı servis, acil servis, görüntüleme ve merkezi laboratuvar üniteleri, yoğun bakım, doğumhane ve ameliyathane birimleri ve hastaneye hizmet verecek mutfak, çamaşırhane, sterilizasyon, morg ve teknik merkezler gibi servis birimleri bulunuyor.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.