"Türk halkı, demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı"

"Türk halkı, demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı"

Sultangazi’de düzenlenen programda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler biraraya geldi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit...

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların aileleri ile gaziler düzenlenen gecede biraraya geldi. Sultangazi’de düzenlenen programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Gençlik Kolları Başkanı Onur Uygun da katıldı.
 
Program, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan slayt gösterisiyle başladı. Programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş darbe gecesi yaşanılanları anlattı. “15 Temmuz’da millet bu ülkeyi hainlere teslim etmedi" diyen Ataş, "Milletimiz, 1960 ihtilalinda Adnan Menderes’i yiyenlere, 'Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyeceğiz diye ant içmişti ve sokaklara öyle dökülmüştü. Bir liderin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu biz o gece yeniden anlamış olduk. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.
 
Konuşmasında anayasa değişikliği ve referandumla ilgili de görüşlerini açıklayan Ataş, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de istikrasız dönemlerin biteceği bir sistemdir. Onun için bu fırsatı Türkiye’nin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor"  ifadelerini kullandı.
 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada karanlık güçlerin Türkiye'yi parçalama senaryolarını uygulama şansı bulamayacağını söyledi. Başkan Altunay, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz o şanlı tarihi yazan kahramanlar olarak belleğimizde yer ettiler. Meydanları dolduran Türk halkı, demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı" diye konuştu.
 
AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan konuşmasında şehit ailelerine ve gazilere seslenerek, "Sizinle biraraya gelmek bize ayrı bir onur ve şeref vermektedir. 15 Temmuz'da sokağa dökülen halkımız, ülkesine sahip çıkmıştır" dedi.
 
15 Temmuz Derneği Sultangazi Bölge Başkanı Vedat Çetin'de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.