Türk Akımı'nda inşaat yılı belli oldu

Türk Akımı'nda inşaat yılı belli oldu

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Rus devlet kanalı Rossiya 24'e konuşan Miller, Türkiye ve Rusya arasında dün imzalanan hükümetlerarası anlaşma ve Türk Akımı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
''Altyapısı BOTAŞ tarafından inşa edilecek''

Miller, "Yapılan anlaşma doğrultusunda Türk Akımı’nda inşaat 2018’de başlayacak. Boru hattının deniz kısmı için inşaat ve finansman tümüyle Gazprom’a ait olacak. Hattın Türkiye topraklarında yer alacak altyapısı ve gazın alınacağı terminal BOTAŞ tarafından inşa edilecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinden Avrupa’daki müşterilere doğalgaz iletilecek transit altyapısı için proje kapsamında ortak teşebbüs kurulacağına işaret eden Miller, doğalgazda indirim mekanizmasının ise Türkiye pazarına iletilen gaz miktarına bağlı olacağını belirtti.

Miller, Türk Akımı projesinin, Kuzey Akım 2 projesiyle rekabet etmeyeceğini vurgulayarak, “İki projenin hedef pazarları tamamıyla ayrı ve Kuzey Akım 2 projesinde hedeflenen hacim Türk Akımı’ndan çok daha fazla.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus doğalgazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesi için hükümetlerarası anlaşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak tarafından dün akşam İstanbul'da imzalandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.