Turizme soğuk hava darbesi

Turizme soğuk hava darbesi

Trakya bölgesinde havaların bir anda soğuması Tekirdağ’da turizmi bitirdi. Sıcaklıkların 15 derece birden düştüğü Tekirdağ'da deniz turizmi sona erdi.

Tekirdağ’da havaların soğuması deniz sezonunu bitirdi. Tekirdağ’ın gözde tatil yerlerinden olan Kumbağ’da yaz aylarında tıklım tıklım olan plajlar boşaldı. Havaların soğumasıyla sezonu bitiren Kumbağ esnafı kepenk kapattı.
"HAVALARIN ERKEN SOĞUMASI SEZONUN BİTMESİNDE BÜYÜK BİR ETKEN OLDU"
Kumbağ tatil merkezinde işletmecilik yapan Seyfi Ünsal, havaların soğumasından dolayı bu yıl sezonun erken bittiğini ifade ederek, "1 ay kadar normal ticari faaliyet oldu. onun dışında denizin dalgalı olması, havaların soğuk gitmesi sezonu erken bitirdi. Bayram için hazırlık yapıp tatilcileri bekledik ama beklediğimiz gibi olmadı. Havaların erken soğuması sezonun bitmesinde büyük bir etken oldu" dedi.
"15 GÜNDÜR DÜKKANIMIZ KAPALI DURUYOR"
Kumbağ'da kafe işletmecisi Yaşar Cihan, soğuk havalardan dolayı 15 gündür dükkanının kapalı olduğunu belirterek, "Sezon bittiği için masa ve sandalyelerimizi topluyoruz artık. Yeni sezon Mayıs ayında açılır. O zamana kadar bekleyeceğiz. Soğukların başlamasıyla kimse kalmadı. Soğukların gelmesinden dolayı sezon erken bitti. 15 gündür dükkanımız kapalı duruyor" diye konuştu.
"HAVALAR SOĞUDU, KİMSE KALMADI"
Otel işletmecisi Cumhur Atabay ise "Sezon bu yıl diğer yıla göre biraz kötü geçti. Bayram tatilinin uzun olmasından dolayı vatandaşlar memleketlerine gitmeyi tercih etti. Bayram tatili kısa olsa vatandaşlar tatil yerlerini tercih edebilirdi. Havalar soğudu, bu havalarda denize girilmediği için kimse kalmadı. Kumbağ'da denizin dışında yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.