Turistler en çok ahiretteki dirilişi soruyor

Turistler en çok ahiretteki dirilişi soruyor

Tatil için Türkiye’ye gelen yabancılar sadece güneş, deniz ve kumdan etkilenmiyor. Türk insanının yaşayışına, geleneğine ve inancına da merak sarıyor. Akıllarına takılan soruları da genellikle müftülüğe soruyorlar.

Malik Evren'in haberi:

Antalya’nın gözde turistik yerlerinden Alanya’da da durum aynı. İlçe müftüsü Mustafa Topal, turistlerin en çok İslam’daki Allah inancı, ölümden sonra dirilme gibi konularda soru yönelttiğini söylüyor. Namaz, başörtüsü ve camilerdeki avize, minare, mihrap gibi ayrıntılar da merak edilen konulardan.

Tarihi camileri gezen yabancıların, ibadethanelerden etkilendiğine dikkat çeken Mustafa Topal, makamlı, güzel sesle okunan ezanın da hayranlık uyandırdığını anlatıyor. Müslümanların yaşam tarzı, ibadeti, aile hayatı ve beslenmeleriyle ilgili sorularla da karşılaştıklarını belirten ilçe müftüsü, daha fazla bilgi isteyenlere kendi dillerine çevrilmiş Kur’an-ı Kerim meali hediye ettiklerini söylüyor. İslam hakkında sorulan soruların ehil ve yabancı dili yeterli kimselerce cevaplandırılmasını önemsediklerini ifade eden Mustafa Topal, gerektiğinde tercümana başvurduklarını dile getiriyor: “Yanlış kullanılan her kelime ya da verilen yanlış bilgi, telafisi mümkün olmayan neticeler doğurabilir. Bu sebeple personelin yabancı dil bilgisini geliştirmesi için kurslar açma hedefindeyiz. Şu anda personelden yabancı dili olanlarca bu ihtiyacı karşılıyoruz. Gerektiğinde tercümana müracaat ediyoruz.”

Zaman