Turgut Özal'a Said Nursi'yi anlattım bana bir şey bırakmadın dedi

Turgut Özal'a Said Nursi'yi anlattım bana bir şey bırakmadın dedi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 23. yılında kabri başında anıldı. Diyarbakır Ulu Cami'de 30 sene imamlık yapan Hafız Ali Mülayim hutbede Said Nursi'nin sözlerini aktardığı ve Özal'ın da bulunduğu bir Cuma Namazı'ndaki hatırayı şöyle anlatmıştı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 23. yılında Topkapı'daki Anıtmezar'da yapılan törenle kabri başında anıldı.

Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Merve ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Esat Kıratlıoğlu ile sevenleri katıldı. 

Törene tekerlekli sandalye ile katılan Semra Özal'ın yaklaşık bir ay önce dizlerinden bir operasyon geçirdiği öğrenildi. 

Turgut Özal'ın özgeçmişinin okunduğu törende, Anıtmezar'a Cumhurbaşkanlığı çelenginin konulması ardından, saygı duruşunda bulunuldu. 

Katılımcıların Özal ailesine taziyelerini ilettiği tören, Amir Ateş Grubu tarafından Özal'ın kabri başında okunan Mevlid-i Şerif ile sona erdi.

TURGUT ÖZAL'A SAİD NURSİ'Yİ ANLATINCA

Bir rüya vesilesiyle Bediüzzaman Said Nursi ile tanışan ve o günden sonra Risale-i Nur dairesinden ayrılmayan ve Diyarbakır Ulu Cami'de 30 yıl imamlık yapan Hafız Ali Mülayim, Al Jazeera'den Abdulkadir Konuksever'e konuşmuştu. Mülayim, Bediüzzaman Said Nursi ile nasıl tanıştığını, Isparta'daki hatıralarını ve her fırsatta anlattığı Risale-i Nur'ların mesajını devlet erkanına nasıl ulaştırdığını anlattığı röportajında Said Nursi'nin sözlerini aktardığı ve Turgut Özal'ın da bulunduğu bir Cuma Namazı'ndaki hatırasını şöyle aktarmıştı.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile de bir anınız var Ulucamide, onu anlatabilir misiniz?

Turgut Özal başbakan olduğu zaman bakanlar kurulu toplanınca, ‘ilk Cuma namazımızı nerede kılalım’ diye sormuş. Herkes bir cami önermiş. Abdülkadir Aksu ise İslamiyet ile şereflenen ilk yer olan Diyarbakır’da, Ulu Câmii'nde kılınmasını teklif etmiş. Bu öneri hoşlarına gitmiş. Cuma namazına geldiler bütün hükümet erkânı. Elimde kılıcımla çıktım minbere. O zamanlar kılıçla çıkardık sahabelerden kalma bir adetti. Âl-i İmran suresi, 4. cüz 2. sayfa ve 3. satırında geçen, ‘Vağtesimu bi hablillehi cemian vela teferreku’ ayetini okudum. Birlik ve beraberlik ile ilgili şöyle devam ettim, ‘Yirminci asrın müceddidi, mürşidi Üstat Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri diyor ki, Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, devletimiz bir. Bu kadar bir hepimizi birbirimize bağlıyor. Bir sevgi, bir bayrak altında yaşıyoruz. Aynı zamanda devletimizin reisleriyle bir çatı altında ibadetimizi yapıyoruz’ dedim. Minberden indim, baktım Özal orada. Mihraba doğru iterek, ‘şeriata göre devletin reisi dururken imam kıldırmaz namazı’ dedim. Mikrofon açık ve bütün cemaat işitiyor. Kendisi de, ‘madem yetki bende ben de seni vekil tayin ettim, sen kıldır’ dedi. Namazdan sonra halka hitap ederken otobüsün üzerinden dedi ki, ‘birlik beraberlik mesajı verecektim sizin imam bana hiçbir şey bırakmadı.’ Tamamını Okumak İçin Tıklayınız

Kaynak: RisaleHaber.com, AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.