Turgut Özal cuma hutbesinde Said Nursi'yi duydu mitingte anlattı

Turgut Özal cuma hutbesinde Said Nursi'yi duydu mitingte anlattı

Turgut Özal başbakan olduğu zaman bakanlar kurulu toplanınca, ‘ilk Cuma namazımızı nerede kılalım’ diye sormuş

Risale Haber-Haber Merkezi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 24. yılında anılıyor. 1983-1989 yılları arasında 5 yıl 10 ay boyunca başbakanlık görevinde bulunan Turgut Özal cumhurbaşkanlığı görevi sürerken şüpheli bii şekilde ölmüştü.

Bu vesileyle Risale-i Nur camiasının yakından tanıdığı Diyarbakır Ulu Cami'de 30 yıl imamlık yapan Hafız Ali Mülayim'in merhum Turgut Özal ile olan hatırasını tekrar hatırlatalım. 

"Turgut Özal başbakan olduğu zaman bakanlar kurulu toplanınca, ‘ilk Cuma namazımızı nerede kılalım’ diye sormuş. Herkes bir cami önermiş. Abdülkadir Aksu ise İslamiyet ile şereflenen ilk yer olan Diyarbakır’da, Ulu Câmii'nde kılınmasını teklif etmiş. Bu öneri hoşlarına gitmiş. Cuma namazına geldiler bütün hükümet erkânı. Elimde kılıcımla çıktım minbere. O zamanlar kılıçla çıkardık sahabelerden kalma bir adetti. Âl-i İmran suresi, 4. cüz 2. sayfa ve 3. satırında geçen, ‘Vağtesimu bi hablillehi cemian vela teferreku’ ayetini okudum.

"Birlik ve beraberlik ile ilgili şöyle devam ettim, ‘Yirminci asrın müceddidi, mürşidi Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri diyor ki, Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, devletimiz bir. Bu kadar bir hepimizi birbirimize bağlıyor. Bir sevgi, bir bayrak altında yaşıyoruz. Aynı zamanda devletimizin reisleriyle bir çatı altında ibadetimizi yapıyoruz’ dedim. 

"Minberden indim, baktım Özal orada. Mihraba doğru iterek, ‘şeriata göre devletin reisi dururken imam kıldırmaz namazı’ dedim. Mikrofon açık ve bütün cemaat işitiyor. Kendisi de, ‘madem yetki bende ben de seni vekil tayin ettim, sen kıldır’ dedi. Namazdan sonra halka hitap ederken otobüsün üzerinden dedi ki, ‘birlik beraberlik mesajı verecektim sizin imam bana hiçbir şey bırakmadı.’

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum