Türbelere saldırı

Türbelere saldırı

Suriye'de son dönemlerde terör estiren Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı militanlar, Kürtlerin yoğun yaşadığı Kamışlı kentinde cami, medrese ve bölgedeki kanaat önderlerinin türbelerini yıktı.

Tel Maruf köyüne giren IŞİD, Nakşibendi Şeyhi Ahmed el-Haznevi ve çocuklarına ait kabirlerle köydeki cami ve medreseyi bombalarla yıktı.
-
Suriye'de son dönemlerde diğer muhalif gruplara saldırılarıyla gündeme gelen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin Kürtlerin yoğun yaşadığı Kamışlı kentinde cami, medrese ve bölgedeki kanaat önderlerinin türbelerini yıktığı öne sürüldü. Kamışlı'nın Tel Maruf köyünden Ebu Abdullah, Demokratik Birlik Partisi (PYD) gruplarının geçen Perşembe günü bölgeden çekildiğini ve IŞİD militanlarının köye girdiğini belirterek, 'IŞİD, Nakşibendi tarikatının önemli isimlerinden 'Şah-ı Hazne' olarak bilinen Ahmed el-Haznevi ve çocuklarına ait kabirlerle köydeki cami ve medreseyi bombalayarak yıktı' dedi.

20 KİŞİYİ KAÇIRDILAR

Örgüt üyelerinin köyde bir çok eve baskın düzenleyip, bazı kişileri kaçırdığını aktaran Ebu Abdullah, 'Bazı evleri yaktılar. Köyden aralarında kadın ve çocukların olduğu 20 kişiyi kaçırdılar. Köy halkından geriye kalanlar civar köylere kaçtı. Şuan köyde hiç insan kalmadı. Biz bu saldırıları, Suriye istihbaratının bu köy ve eşrafından intikam almak için yaptığını düşünüyoruz' diye konuştu.

Suriye'de, Haznevi ailesinin ikamet ettiği Tel Maruf köyü, civar ülkelerden de ziyaret ediliyordu.

Varilden sonra misket terörü

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Sözcüsü Amir el-Kalamuni, başkent Şam kırsalındaki Yebrud ilçesinde rejime bağlı birliklerin, uluslararası yasalara göre kullanımı yasak olan misket bombasıyla saldırı düzenlediğini belirtti. Kalamuni, sabah saatlerinde Hizbullah milislerinin yenilgiye uğrayarak bölgeden çekilmek zorunda kalmasının ardından düzenlenen saldırının büyük tahribata yol açtığını kaydetti. Saldırıda bir çok kişinin öldüğü kaydedilirken onlarca kişinin de yaralandğı belirtildi.

Kanlı bilanço

Suriye'de Şubat ayında aralarında 398 çocuk ile 235 kadının bulunduğu 3 bin 379 kişi öldü.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.