Türbeler Halı ile Kaplanıyor

Türbeler Halı ile Kaplanıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Sultan 1. Murad Hüdavendigar Han Türbesi'nin zeminini halı ile kaplatıyor.

Ardından Osmangazi ve Orhangazi türbeleri de halı ile kaplanarak ayakkabı ile giriş yasaklanacak.
 
Çekirge Mahallesi'nde bulunan, Osmanlı’nın savaş meydanlarında şehit edilmiş ilk ve tek padişahı Sultan 1. Murad Hüdavendigar Han'ın mezarının bulunduğu türbeye bundan böyle ayakkabı ile girilemeyecek. Bugüne kadar ziyaretçilerin ayakkabıları ile girdiği Murad Hüdavendigar Han hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, halı kaplama çalışmalarını inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şunları söyledi: "Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın birçok yerinde ve tüm türbelerde ziyaretler ayakkabı çıkartılarak gerçekleştiriliyor. Bursa’da, Murad Hüdavendigar, Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret edenlerin, türbelere ayakkabıları ile girdiği gerekçesiyle vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet aldık. Bizler de bu şikayetleri göz önüne alarak, türbelerimizin zeminine halı kaplama çalışması başlattık."
 
İçinde, yalnızca Bursa’nın değil, Türk-İslam tarihinin en önemli manevi şahsiyetlerinin bulunduğu türbelerin, bundan sonra ayakkabısız olarak ziyaret edileceğini söyleyen Dündar, "Bilindiği gibi 1. Murad Hüdavendigar hazretleri, Osmanlı'nın savaş meydanlarındaki ilk ve tek şehit padişahı. Hem şehit edildiği Kosova’da, hem de Bursa’da iki türbesi var. Kosova’daki türbesi de gelenler tarafından ayakkabıları çıkartılarak ziyaret edilebiliyor. Belediye olarak bizler de gelen şikayetleri değerlendirip, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle görüşerek, türbelerimizin zeminini halı ile kaplama kararı aldık. Gelen vatandaşlarımızın, ayakkabılarını dışarıda çıkartarak ziyaret etmesi, hem türbenin daha temiz olmasını sağlayacak hem de manevi atmosferine değer katacak." dedi.
 
Türbe zeminlerinin halı ile kaplanması çalışmalarını Sultan Murad Hüdavendigar türbesinde başlattıklarını söyleyen Dündar, Osmangazi ve Orhangazi hazretlerinin türbelerinin zeminini de halı ile kaplayacaklarını ifade etti.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.