Tunus'taki Suriyeliler oy kullanmayacak

Tunus'taki Suriyeliler oy kullanmayacak

Tunus, Suriye devlet başkanlığı seçimleri için ülkede yaşayan Suriyelilerin oy kullanabilmelerine imkan tanımadı.

"Esed rejiminin halkına karşı işlediği suçlar" nedeniyle ülke, Suriye'deki seçimlerin meşru olmadığını düşünüyor.
 
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhtar eş-Şevaşi, yaptığı açıklamda, "Tunus'ta Suriye devlet başkanlığı seçimleri için herhangi bir çalışma yürütülmüyor. Ülke topraklarında Suriye konsolosluğu veya diplomatik bir temsilcilik de bulunmuyor" dedi.

Ulusal Arap Teşkilatı Genel Sekreterliği üyesi Ahmed el-Kahlavi, "Diplomatik temsilcilik bulunmadığı sürece Tunus'ta bulunan Suriyeliler oy kullanamayacak. Suriyelilerin işleriyle ilgilenilmesi için başka bir büyükelçilik de görevlendirilmedi" ifadelerini kullandı.

Tunus, şubat 2012'de "Esed rejiminin halkına karşı işlediği suçları" gerekçe göstererek Suriye'nin Tunus Büyükelçisi'ni sınırdışı etmiş, Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, Suriye'de devlet başkanlığı seçiminin 3 Haziran'da yapılacağını, yurt dışında yaşayan Suriyelilerin 28 Mayıs'tan itibaren bulundukları ülkelerdeki Suriye büyükelçiliklerinde oy kullanabileceklerini duyurmuştu.

Suriye'de mevcut atmosferde devlet başkanlığı seçimleri yapılacağının açıklanması başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası çevrelerce eleştirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.