Tunus liselerinde Türkçe seçmeli ders oldu

Tunus liselerinde Türkçe seçmeli ders oldu

Türkçe, seçmeli dersler arasında en çok tercih edilen diller arasında yer alıyor

Türkiye ile Tunus Milli Eğitim Bakanlıklarınca yapılan çalışmalar ve 2012'de imzalanan anlaşma çerçevesinde Türkçe, ülkede Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Çince ve Rusçadan sonra liselerdeki müfredatta yerini aldı. Bu kapsamda bir çok okulda Tunuslu öğrencilerin Türkçeyi seçmeli ders olarak tercih ettiği belirtildi.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Başkent ve ilçelerindeki 10 merkezde, 16 Türk öğretmen tarafından Türkçe dersin verildiğini belirterek, "Talepler karşısında öğretmen sayımızı artırdık.

Başkent'te yaklaşık 700 öğrenci Türkçeyi seçmeli ders olarak görüyor. Tunus Milli Eğitim Bakanlığı ve biz, bu ilgiden memnunuz" dedi.

Tunus'ta 2012'den beri Türkçe öğretmenlik yapan Mehmet Ali Aydın, Türkçenin Tunus'taki seçmeli dersler arasında en çok tercih edilen diller arasında yer aldığını söyledi.

Fransızca ve İngilizceden sonra Tükçenin seçmeli ders olarak tercih edildiğini belirten Aydın, "Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği koordinesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu gönül işidir. İlk yıllarda 3 öğretmenle geldik. Derslere ilgi artınca öğretmen sayısını da arttırdık. Şimdi Tunus'ta Türkiye'den gelen 16 öğretmen ile gençlere Türkçe öğretiyoruz" şeklinde konuştu.

Tunuslu gençlerin Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Aydın, "Buralar çok güzel. Öğrencilerimiz Türkiye sevdalısı. Tükçeye olan yoğun ilgi bunun bir göstergesi. Artık Tunus'ta üniversite sınavlarında bizim hazırladığımız Türkçe sorulara da yer veriliyor. Bu bizim için onur verici bir şey. Bundan sonra da Tükçenin öğretilmesi için çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Hammamet Muhammed Buzina Lisesi son sınıfta, seçmeli ders olarak Türkçeyi eğitimi alan öğrencilerinden Menel Turki ise Türkçeyi ve Türkiye'yi çok sevdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkçenin çok eğlenceli ve rahat bir dil olduğunu düşünüyorum. Türkçe öğrendiğim için kendimle gurur duyuyorum. Üniversiteyi de Türkiye'de okumak ve mühendis olmak istiyorum. Tek hayalim bu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.