Tunus Libya Konsolosluğu'nu kapattı

Tunus Libya Konsolosluğu'nu kapattı

Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, ülkesinin Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan konsolosluğunun kapatıldığını açıkladı.

Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, Uveyna Askeri Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Trablus'taki konsolosluğumuzun kapatılmasına karar verdik" dedi. 

Libya'da milisleri kontrol edebilen yönetim hakim olana kadar konsolosluğun kapalı kalacağını belirten Bekkuş, "Libya yönetiminin Tunuslu diplomatları koruyamaması ve konsolosluk çalışanlarımızın kaçırılmasının ardından bu yönde karar aldık. Libya'daki mevcut durumun diplomatların bu ülkede kalmasına elverişli değil. Tunuslu diplomatları tehlikeye atamazdık " diye konuştu.   

Bekkuş ayrıca, Dışişleri Bakanlığı olarak Libya'da yaşayan Tunuslulara ülkelerine dönmeleri çağrısı yapacaklarını ifade etti. 

Diplomatlar Tunus'ta

Öte yandan, Trablus'taki Tunus Konsolosluğu'nda görevli diplomatlardan 23'ü, Uveyna Askeri Havaalanı'na ulaştı. Söz konusu diplomatlardan 6'sının geçen hafta kaçırılan konsolosluk çalışanı olduğu kaydedildi.

Bekkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise "Kaçırılan diplomatların serbest bırakılması Tunus ile Trablus'taki yönetim arasında gerçekleştirilen müzakereler çerçevesinde sağlandı. Libya yönetimi, diplomatları kaçıran milislerle iletişime geçti ve yapılması gerekeni yaptı" şeklinde konuştu.

Konsolusluklarına yapılan baskınının nedeni olarak gösterilen Tunus'ta tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Velid el-Kuleyb'in teslim edilmesine ilişkin soruya Bekkuş, "Bu olayda takas söz konusu değil. Kuleyb'in serbest bırakılıp bırakılmadığını bilmiyorum. Mesele bizimle alakalı değil. Libya ve Tunus adaleti arasında daha önce varılan anlaşmalarla alakalı"" cevabını verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.