Tunus da Gazze için arabuluculuk yapıyor

Tunus da Gazze için arabuluculuk yapıyor

Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi "İsrail'in Gazze saldırılarının durması için ülkesinin de arabuluculuk yaptığını" söyledi

Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, İsrail'in Gazze saldırılarının durması için ülkesinin arabuluculuk yaptığını belirtti.
 
Gannuşi, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Mısır yönetimi arabuluculuk rolünü yerine getiremeyince", İsrail'in Gazze saldırılarının durması için Türkiye, Katar ve Fransa'nın yanısıra Tunus'un da arabuluculuk yaptığını ifade etti.
 
Gannuşi, "Bugün esas işimiz, Filistin davasıdır. Filistin davası, Tunusluların acısı ve öfkesidir. Tüm Tunuslular, Gazze saldırılarını kınarken, Filistinlilerin haklılığı konusunda hem fikir" dedi.
 
Nahda Hareketi'nin tüm Filistinli gruplara destek verdiğini belirten Gannuşi, "Biz, Filistin'in birliğinden yanayız. Birlik, Filistin'in özgürleşmesi için temel şarttır" diye konuştu.
 
İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlatmasının ardından bir hafta süren saldırıların akabinde Mısır, dün "İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması" için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu ilan etmişti.
 
Sabah saatlerinde ateşkes önerisini kabul ettiğini duyuran İsrail, öğleden sonra Hamas'ın İsrail'e füze atmaya devam ettiğini iddia ederek, askeri operasyonların yeniden başlatıldığını açıklamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.