Tunus 80 camiyi kapatacak!

Tunus 80 camiyi kapatacak!

Tunus, dün IŞİD'in 3 ayrı ülkede gerçekleştirdiği saldırıların ardından 'misilleme planını' uygulamaya koyma kararı verdi.

Fransa'daki bir gaz fabrikasına düzenlenensaldırıda 1 kişinin kafasının kesilmesi ve Kuveyt'te Şiilere ait bir caminin basılmasıyla geçen 'kanlı cumanın' saldırıya uğrayan üçüncü ülkesi olan Tunus güvneliği artırmak için 12 'misilleme planını' uygulamaya koyacak.

Başbakan Habib Essid turistik Susa kentindeki 5 yıldızlı iki otelin plajınd ateş açılması, 39 kişinin ölmesine yol açan ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiği saldırı sonrası 'şiddeti körüklemekle' suçlanan 80 caminin kapatılacağını açıkladı. Başkent Tunus'ta basın toplantısı düzenleyen Essid, devlet kontrolü dışında faaliyet gösteren ve 'terör propagandası' yapan bazı camilerin 'zehir saçtığını', bu yüzden İçişleri Bakanlığı tarafından 1 hafta içinde kapatılacağını duyurdu.

SİBSİ: SORUMLULUĞU ALIYORUZ, AMA ARKADAN İŞ YAPANLAR VAR

Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi de hükümetin konuyla ilgilendiğini, sorumluluğunu üstlendiği ve gerekli tedbirleri aldığı yönünde herkese mesaj iletmesi gerektiğini belirtti. Ülkede saldırganların siyah bayrağını asmak isteyenlere yer olmadığını ifade eden Sibsi, Tunus'ta faaliyetleri yasaklanmamış olan Hizbu't-Tahrir'e işaret ederek, "Bu şekilde devam etmek isteyen partiye de ülkede yer yok. Başbakan'dan bu partinin iznini gözden geçirmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tunus halkının dayanışma içinde olması gerektiğini kaydeden Sibsi, "Arkadan iş yapan akımlar var. Devletin kendini müdafaa etmesi ve doğru soruşturma yapması gerekir. Suçu sabit olan herkesin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.