Tüneller Esed'in korkulu rüyası oldu

Tüneller Esed'in korkulu rüyası oldu

Suriye'nin Halep kentinde İslami Cephe'ye bağlı birlikler tarafından kazılan tünellerin "Esed rejiminin korkulu rüyası haline" geldiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan İslami Cephe'nin Halep basın sorumlusu Salih Anadani, İslami Cepheye bağlı birliklerin Halep Kalesi çevresinde rejim güçlerinin bulunduğu binaları, altına tünel kazarak havaya uçurduğunu hatırlatarak, "Artık eski Halep bölgesindeki yer altı tünelleri rejimin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Rejim güçleri, karargahların çevresine 4-5 metre derinliğinde tüneller kazıyor ama yine de tünellerin nerede, hangi karargahların altına kazıldığını bulamıyor" dedi.
 
Anadani, havaya uçurulması planlanan binalar ile ilgili kararın veriliş şekli ve tünellerin patlatılmasıyla alakalı şunları söyledi:
 
"Öncelikle bölgede Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binalar tesbit ediliyor. Binalarda kaç kişi kalıyor, bunlardan kaçı üst düzeyde subay vs. bunların çalışması yapılıyor. Daha sonra patlatılacak bina mesafesi tesbit edildikten sonra tünel kazım işlemi başlıyor. Tünellerin kazma işlemi bittikten sonra içine tonlarca patlayıcı dolduruluyor. Patlama gerçekleşmeden önce silahlı muhalifler, 'cehennem' adı verilen mutfak tüpünden yapma havan toplarıyla Esed güçlerine karşı saldırı hazırlığı yapılıyor. Tüneller patlatıldıktan sonra muhalifler hep birlikte Şam yönetimine bağlı güçlerin bulunduğu binalara saldırıyor." 
 
"Tünel kazma işlemleri gizlilik içinde yürütülüyor"
 
Tünel kazma işlemi ve yerinin sır gibi saklandığını dile getiren Anadani, tünel kazan kişilerin diğer silahlı muhaliflerle temas kurmalarının yasakladığını ve "tünel kazıcıların" özel yerlerde tutulduğunu vurguladı.
 
Rejimin haberdar olmaması için  tünel infilak ettirilmeden kısa süre önce silahlı muhaliflere bilgi verildiğini aktaran Anadani, "Halep'te rejimin denetiminde olan bölgelerde çok sayıdatünel patlamaya hazır bulunuyor" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.