Tünele köpekbalığı ağzından girecekler

Tünele köpekbalığı ağzından girecekler

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin girişi ve çıkışı "köpek balığı ağzı" görünümünde inşa ediliyor.

Projenin sorumlu mühendislerinden Ersin Beylik, "Tünellerin giriş ve çıkış kısımlarına yapacağımız köpek balığı ağzı şekli, Türkiye'de ilk olacak" dedi.
 
İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin girişi ve çıkışı "köpek balığı ağzı" görünümünde inşa edilerek, ulaşımdaki kolaylığın yanı sıra ilgi çekici görsellik oluşturulması amaçlanıyor. Özellikle kış aylarında sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı'nda, ulaşımın, Çankırı ve Kastamonu tarafında bulunan iki şantiyedeki çalışmalarının tamamlanmasıyla daha güvenli ve hızlı sağlanması planlanıyor. Giriş ve çıkışları "köpek balığı ağzı" şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünellerin yapımında görev alan "Ferhatlar", 24 saat "yaz ve kış" demeden çalışmalarını sürdürüyor.
 
TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
 
Firmanın sorumlu mühendislerinden Ersin Beylik, 300 kişinin üzerinde insanın tüneli bir an önce bitirmek için var gücüyle çalıştığını söyledi. Beylik, tünelin görselliğiyle de öne çıktığını vurgulayarak, "Tünellerin giriş ve çıkış kısımlarına yapacağımız köpek balığı ağzı şekli, Türkiye'de ilk olacak. Bunun tünele güzellik katacağına inanıyoruz. Benzer uygulama ülkemizde yok" diye konuştu.
 
İŞİN YÜZDE 40'INI TAMAMLADIK
 
Çalışmalarının tamamlanmasıyla sürücülerin araçlarıyla "köpek balığının açık ağzının" tasvir edildiği tünelden geçerek farklı yolda ilerlemenin keyfini yaşayacaklarını anlatan Beylik, "Zor şartlarda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Burada vardiyalarla 24 saat çalışılıyor. Şu andaki çalışmalarla işin yüzde 40'ını tamamladık. 2 bin 200 metre ilerledik. Tüneli Çankırı ve Kastamonuluların hizmetine almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.