Tüm sınavlar yazılı olacak

Tüm sınavlar yazılı olacak

Başbakan Yıldırım, TEOG’un yerine liseye geçişte uygulanacak modele ilişkin konuştu. Yıldırım, “Öğrenciyseniz hayatınız sınav demektir. Yazılı sınavlar her sınıfta olacak. Sınavlardan bir tanesi soru havuzundan merkezi sistemle olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG’un yerine liselerde uygulanacak modelin ayrıntılarını açıkladı. Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının makul seviyeye çekilmesine” ilişkin çalışmalarla ilgili soruya Yıldırım, “Motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri, düzetmeleri yapacaktır” karşılığını verdi. Yıldırım, düzenlemenin kapsamına ilişkin soruya ilişkin de, “Bütün detayları çalışacaklar, şu anda bu kadar bilgi verebilirim. Bugünlerde belli olur. Tasarı şu anda komisyonda” dedi.

AYRINTILARI AÇIKLADI

TEOG’un kaldırılmasının ardından liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme dair bir soru üzerine Yıldırım, “Gerekli açıklamaları yaptık detaylar çalışılıyor, bir sonuca bağlanır” dedi. “Sınav olacak mı olmayacak mı?” sorusu üzerine Yıldırım, “Sınavsız öğrencilik olur mu, ortaokul, lise, üniversite okumadınız mı, sınavsız öğrencilik olur mu? Öğrencinin hayatı sınav demektir. Eskiden sözlü sınavlar da vardı şimdi var mı bilmiyorum. Yazılı sınav her sınıfta olacak o sınavlardan biri de merkezi sistemde olacak” diye konuştu.

SORU HAVUZUNDAN

“Sınav olursa dershaneler vardır diyor uzmanlar” denilmesi üzerine Yıldırım, “Alakası yok. Okulda okunan sınavdan bir tanesi soru havuzundan merkezi olacak. Merkezden yapılmasa da yapılacak zaten o sınav” yanıtı verdi. “Kim okuyacak, nasıl değerlendirilecek?” diye sorulması üzerine de Yıldırım, “Hepsinin detayı var. Önümüzdeki günlerde açıklanacak” dedi.

Uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz

Başbakan Yıldırım, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi Tesisi açılış töreninde yaptığı konuşmada da AK Parti hükümetleri olarak 15 yılık sürede sanayileşmeyi, katma değeri yüksek teknolojik ürünleri kendi imkanlarıyla üretmeyi sağlayacak çalışmalara hem hız verdiklerini hem de destek olduklarını dile getirdi. Yıldırım, “Uydularımızla sinyallerimizi Asya, Avrupa ve Afrika’da 118 ülkede 3 milyar insana ulaştırabiliyoruz. Aynı zamanda uydu üzerinden internet ve veri akışını gerçekleştirebilir hale geldik. Ankara Kahramankazan’da 80 milyon avro bedelle uydu test ve entegrasyon merkezi yaptık. Kendi uydularımızı tasarladığımız gibi üretimine de başlamış bulunuyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Uzay ve havacılık teknolojilerinden ülke kalkınması ve milli güvenliğin sağlanması, doğal kaynakların tespiti ve bunun halkın refahı için kullanılması adına Türkiye Uzay Ajansı’nı kurma kararı aldık. Bu kararı da tasarı, taslak olarak Meclise gönderdik. Bu yasama döneminde inşallah Türkiye Uzay Ajansı da kurulmuş olacak” diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.