Tüm mezhep mensupları İŞİD'e namazla cevap verdi

Tüm mezhep mensupları İŞİD'e namazla cevap verdi

Değişik mezheplere mensup Müslüman halkı, cuma namazını birlikte kılıp Müslümanların arasına nifak sokmak isteyen terör örgütlerine vahdet dersi verdi

IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin son dönemde giderek artan cami saldırılarına en güzel cevap Bahreyn’den geldi. Bahreyn’in değişik mezheplere mensup Müslüman halkı, başkent Maname şehri yakınındaki “Ali” camiinde Cuma namazını görkemli bir şekilde birlikte kıldı.

ÖRNEK OLMALI

Bahreyn barış ve diyalog cemiyeti daha önce yaptığı açıklamada, bu ülkenin değişik mezheplerdeki Müslümanlarının Cuma günü Ali camiinde hep beraber Cuma namazını eda edeceklerini açıklamış ve bunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini belirtmişlerdi. 

NAMAZLA CEVAP

Cemiyet,  Ehl-i sünnet ve diğer mezheplerden Müslümanların gerçekleştirdiği Vahdet namazının terör gruplarının tefrika girişimleri ile Arabistan ve Kuveyt’te yaşanan camilere yönelik terör eylemlerine cevap olarak gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

IŞİD TEHDİT ETMİŞTİ 

IŞİD son yaptığı açıklamada Arabistan ve Kuveyt’teki Şiilere ait camilere yönelik düzenlenen terör saldırılarının sorumluluğunu üstlenmişti ve bir sonraki duraklarının Bahreyn ulacağını duyurmuştu.

CAMİLERİ HEDEF ALMIŞLARDI

Kuveyt'te geçtiğimiz günlerde Şiilere ait İmam Sadık Camisi’ne cuma namazı vaktinde düzenlenen intihar saldırısında 27 kişi ölmüş, 50 kişi de yaralanmıştı. Suudi Arabistan’da da geçtiğimiz ay bir çok kez camilere bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıları kanlı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.