Tüm lastikler kış lastiği olmalı

Tüm lastikler kış lastiği olmalı

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Güner, son günlerdeki otobüs kazalarına dikkati çekerek "Araçlardaki tüm lastiklerin kış lastiği olması gerekiyor" dedi.

Musa Özyürek'in haberi:

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner, ülke genelinde Kayseri, Edirne ve Sivas olmak üzere son bir hafta içinde 3 otobüs kazası yaşandığını ve bu kazalarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Muayenesiz araçların kesinlikle trafiğe çıkmaması gerektiğine dikkati çeken Güner, şunları kaydetti:

"Bu konu toplu taşıma araçlarında çok daha fazla önem arz ediyor. Araçların bakımının tam yapılmış olması ve özellikle tüm lastiklerin kış lastiği olması gerekiyor. Maalesef Türkiye'de araçlar önden çekişliyse ön, arkadan çekişliyse arka lastiklere kış lastiği takılıyor. Sürücüler, 'aracım rahat kalksın, patinaj çekmesin' düşüncesiyle sadece ön veya arka lastiklere kış lastiği takıyor. Ama aracı nasıl durduracağını hiç düşünmüyor. Aracı durduran 4 tekerlektir. Kamyon ve otobüslerde teker sayıları artıyor. O nedenle araçların sadece ön veya arka değil tüm lastiklerin kış lastiği olması gerekiyor. Bu konudaki bilincin artırılması da önemli."

Kazaların büyük çoğunluğu gece ve sabaha karşı oluyor

Türkiye'de trafik kazalarının büyük çoğunluğunun şoförlerin uzun süre araç kullanmasına bağlı olarak gece ve sabah saatlerinde meydana geldiğini belirten Güner, "Gece ve sabaha karşı şoförlerin en fazla yorgun olduğu ve dikkat seviyelerinin en aza indiği zaman dilimleridir. O nedenle şoförün dinlenmesi lazım. Bu bakımdan hem sürücülere hem de otobüs firması sahiplerine çok büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.