Tüm dünya bu rezaleti kınamakla kalmamalı

Tüm dünya bu rezaleti kınamakla kalmamalı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Nijerya'da kaçırılan kızlarla ilgili "Tüm dünya yalnızca bu rezaleti kınamakla kalmamalı, Nijerya hükümetine gelecek günlerde yardımcı olmak için herşeyi yapıyor olmalı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Nijerya’da geçen ay ortasında Boko Haram militanları tarafından kız öğrencilerin kaçırılması olayının dünya tarafından sadece kınanmaması gerektiğini belirterek, Nijerya hükümetine yardımcı olmak için herşeyin yapılması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington’a ilk kez gelen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba’yı bakanlıkta kabul etti. Görüşme öncesi Kerry ve Carba kameralar önünde kısa bir açıklama yaparken, Kerry konuşmasına Nijerya’da geçen ay ortasında Boko Haram militanları tarafından kaçırılan kız öğrencilere değinerek başladı.

Nijerya’da son günlerde yaşanan olayların tekrar Boko Haram örgütüne odaklanılmasına neden olduğunu belirten Kerry, kız öğrencilerin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için bu ülkeye giden ABD'li teknik uzmanlardan oluşan ekibin şu anda Nijerya’ya ulaşmak üzere olduğunu kaydetti.

Kerry, “Ekibimiz, bu kızların ailelerine ve toplumlarına geri döndürülmesini sağlamak için Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın hükümetiyle uyum içinde çalışacak. Aynı zamanda Boko Haram’a gözdağı vermek için mümkün olan herşeyi yapacak. Tüm dünya yalnızca bu rezaleti kınamakla kalmamalı, Nijerya hükümetine gelecek günlerde yardımcı olmak için herşeyi yapıyor olmalı” diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.