Tüketici mağduriyetlerine 15 dakikalık program önerisi

Tüketici mağduriyetlerine 15 dakikalık program önerisi

Tüketici Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, Türkiye'deki televizyon ve radyo kanallarının ayda 15 dakika program yapması halinde tüketici mağduriyetlerinin büyük ölçüde azalacağını bildirdi.

Kelleci, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 59. maddesinde "Ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşları, saat 08.00-22.00 arasında ayda 15 dakikadan az olmamak üzere tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla yayınlar yapmak zorundadır. Yapılan yayınların tarih, saat, süre ve içerik bilgileri liste halinde her ay düzenli olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) bildirilir. Bu saatler dışında yapılan yayınlar, aylık 15 beş dakikalık süreye dahil edilmez. Bu süreler, RTÜK tarafından denetlenir ve sonuçları Bakanlığa bildirilir" ibaresi olduğunu anımsattı.
 
Söz konusu maddenin, radyo ve televizyonlar tarafından uygulanmadığını savunan Kelleci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün, ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyonların kanunda belirtilen süre zaman aralığında tüketicinin bilinçlendirilmesini sağlayacak programları titizlikle takip etmesi gerektiğini vurguladı.
 
Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde konuyu takip edeceklerini vurgulayan Kelleci, şunları söyledi:
"Tüketicilerin bilgilendirilmesinde önemli işlev gören radyo ve televizyonlarımızın, tüketicileri bilinçlendirici programları yayınlamaktan kaçınmamalarını ve ilgili kanunun gereklerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Tüm televizyon ve radyo kanalları ayda 15 dakika program yapsa tüketici mağduriyetleri büyük ölçüde azalır."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.