Tüketici 'cep'ten fiyat karşılaştırması yapıyor

Tüketici 'cep'ten fiyat karşılaştırması yapıyor

GfK araştırmasına göre Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 53'ü alışveriş sırasında fiyat karşılaştırması için cep telefonlarını kullanıyor.

Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 53'ü alışveriş sırasında fiyat karşılaştırması için cep telefonlarını kullanıyor.

Araştırma Kuruluşu GfK tarafından, 25 ülkede 25 binden fazla cep telefonu kullanıcısının alışveriş sırasındaki alışkanlıklarını inceledi.

Alışverişte Cep Telefonu Araştırması sonuçlarına göre, "fiyat karşılaştırma" ve "tavsiye için arkadaş ve aile ile iletişime geçme" tüketicilerde öne çıkan ilk iki davranış oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 40'ı söz konusu davranışları alışveriş yaparken gösterdiklerini belirtti.

Söz konusu araştırmaya göre, dünya genelinde erkekler, cep telefonlarını fiyat karşılaştırmasında kadınlardan daha fazla kullanıyor. Erkeklerin yüzde 42'si, kadınların ise yüzde 37'si, internetteki fiyatla mağaza fiyatını karşılaştırmak akıllı telefonu kullanıyor.

Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 53'ü alışveriş sırasında fiyat karşılaştırması için cep telefonlarını kullanıyor.

Global düzeyde, tavsiye almak için arkadaş veya aile ile iletişime geçme davranışında kadınların ve erkeklerin oranı neredeyse eşit. Kadınların yüzde 40'ı erkeklerin ise yüzde 39'u bunu düzenli olarak yapıyor. Meksikalı tüketicilerin yüzde 55'i, Polonyalı tüketicilerin yüzde 53'ü ve Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 52'si bir mağazada alışveriş öncesinde tavsiye almak için arkadaşları veya aileleri ile cep telefonuyla iletişime geçmeyi tercih ediyorlar. Tavsiye alma Japonya'da tüketicilerde yüzde 16, Endonezya'daki tüketicilerde yüzde 21 ve Almanya'daki tüketicilerde yüzde 24 olarak belirlendi.

Tüketicilerin yüzde 36'sı satın alabilecekleri ürünlerin fotoğrafını çekiyor. Araştırmaya göre 3 kişiden 1'i alışveriş sırasında ürünlerin fotoğrafını çekiyor.

Araştırma kapsamında, 25 ülkede, 15 yaş ve üzeri 25 bin tüketici ile yüz yüze ya da online olarak görüşüldü.

Türkiye'de yapılan görüşmeler 704 kişi ile online olarak gerçekleştirildi. Araştırmaya Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Polonya, Rusya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, İngiltere, Ukrayna ve Amerika da dahil edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.