TÜBİTAK'tan Yurt Dışında Doktora Yapacaklara Burs Fırsatı

TÜBİTAK'tan Yurt Dışında Doktora Yapacaklara Burs Fırsatı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında, doktora ve doktora sonrası için yapılacak yurtdışı araştırmalarına burs

TÜBİTAK’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “TÜBİTAK, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında, doktora ve doktora sonrası için yapılacak yurt dışı araştırmalarını destekliyor. TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora Araştırma Burs Programı 2014 yılı 2. dönem için başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre doktora öğrenciler 1 - 30 Eylül 2014 tarihlerinde, doktoralarını tamamlayanlar ise 27 Ağustos - 29 Eylül 2014 tarihlerinde başvuru yapabilecekler” denildi.
 
DOKTORA SIRASI BURS MİKTARI VE ÖDEME KOŞULLARI
Doktora Sırası Program kapsamında aylık burs miktarının, Avrupa ülkeleri için en fazla bin 400 Avro, diğer ülkeler için en fazla bin 800 Amerikan doları olarak belirlendiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
“12 ay boyunca devam edecek olan bursun ödemeleri, üçer aylık dönemlerde bursiyerin bildirdiği yurt içi veya yurt dışındaki bir banka hesabına yatırılacak. Program dâhilinde bursiyerin yurtdışı gidiş-dönüş yol giderleri de TÜBİTAK tarafından karşılanacak. Ayrıca bursiyerlerin Türkiye’deki danışmanlarına da 2 bin TL’yi aşmamak üzere bin TL/öğrenci Danışman Koordinatör ücreti ödenecek. Doktora Sonrası Program kapsamında aylık burs miktarı ise Avrupa ülkeleri için en fazla bin 900 Avro, diğer ülkeler için en fazla 2 bin 500 Amerikan doları olarak belirlendi. Bu program kapsamında da ödemeler ve ödeme takvimi aynı iken farklı olarak bursiyerlerin eşleri için de yurtdışı gidiş-dönüş yol giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak. Başvurular internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilecek. Başvuruda bulunan bursiyerlerin hak kazanıp kazanmama durumu, konunun uzmanlarından oluşturulan panel/danışman görüşleri alınarak TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından ele alındıktan sonra TÜBİTAK Başkanlık onayı ile kesinleşecek.”
 
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
Açıklamada, başvuru koşullarına ilişkin ise “TÜBİTAK BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu yapılan başvuruları değerlendirirken; adayın bilimsel yetkinliği, araştırma önerisinin bilimsel veya teknolojik değeri, başvurunun kariyer geliştirme potansiyeli ve yaygın etkisi, adayın gideceği yerin bilimsel ve/veya teknolojik değeri kriterlerini dikkate alacak” denildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.