TÜBİTAK liseli araştırmacılardan proje bekliyor

TÜBİTAK liseli araştırmacılardan proje bekliyor

Projede başarılı olan öğrenciler YGS'de ek katsayıdan yararlanacak.

Türkiye'nin lise seviyesindeki en büyük ve en geniş katılımlı proje yarışması olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na başvurular başladı. Yarışmada derece alan öğrenciler, para ödülünün yanı sıra Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ek katsayı uygulamasından yararlanacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 45 yıldır "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın düzenlendiği belirtildi.

Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenecek yarışmanın, bölgesel ve final olmak üzere iki aşamada yapılacağının ifade edildiği açıklamada, bölgesel yarışmada başarılı olan projelerin, mayıs ayında Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacağı kaydedildi.

Derece alan öğrenciler YGS'de ek katsayıdan yararlanacak

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde derece alan öğrenci ve danışmanlara başarı belgesi ile para ödülü verileceğinin bildirildiği açıklamada, öğrencilerin YGS'ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları dereceyle orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacağı belirtildi. Açıklamada, uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projelerin de final yarışmasında belirleneceği ifade edildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde (KKTC) öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencilerinin katılabildiği yarışma için başvurular 22 Ocak'a kadar e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak.

Geçen yıl 7 bin 400 proje yarıştı

Geçen yıl 44. düzenlenen yarışmaya 81 ilden 12 bin 580 öğrenci 7 bin 400 projeyle katıldı. 12 merkezde düzenlenen bölgesel yarışmada dereceye giren 202 proje mayıs ayında Ankara'da gerçekleştirilen finallere katıldı. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için www.tubitak.gov.tr/bideb/2204 adresinden alınabilecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.