TTK'daki iş kazaları

TTK'daki iş kazaları

TTK'ya bağlı maden ocaklarında bu yılın ocak-şubat ayında meydana gelen iş kazalarında 369 kişi yaralandı, madende kalp krizi geçiren 1 işçi de hayatını kaybetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı maden ocakları ile yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın ocak-şubat ayında meydana gelen iş kazalarında 369 kişi yaralandı, madende kalp krizi geçiren 1 işçi de hayatını kaybetti.

Yer üstünde bin 930, yer altında 7 bin 625 olmak üzere 9 bin 555 işçinin yanı sıra kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere bin 758 memurun çalıştığı kurumda, kömür üretiminin emek dayalı olması iş kaza oranını arttırdığı bildirildi.

TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk'taki maden ocaklarında göçük, nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik ve malzeme taşınması ile yer üstünde nakliyat, makine ve elektrik işleri gibi iş kazalarında yaralanan madenciler, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ocak-şubat ayındaki iş kazalarında genel müdürlükte 1, Kozlu'da 51, Karadon'da 151, Üzülmez'de 87, Amasra'da 30 ve Armutçuk'ta 49 olmak üzere 369 kişi yaralandı. Armutçuk Müessesesi maden ocağında 19 Şubat'ta kalp krizi geçiren bir madenci ise hayatını kaybetti.

Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş kazalarının önlenmesine yönelik oda olarak yıllardır yaptıkları tespitlerin bulunduğunu aktardı.

TTK'nın kamu kuruluşu olduğuna dikkati çeken Kaymakçı, "TTK, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda oldukça uzman bir kuruluştur. Buna rağmen madencilik kültürü ve madencilik bilgi birikimi bulunan kurumda zaman zaman kazalarla karşılaşılabiliniyor. Oda olarak tespitlerimize göre kazaların oluşması sistemsel bir sorun. Eğer TTK'da kazalara davetiye çıkartacak çalışma sistemi uygularsanız kazalar da yaşanır. Kazaların önlenmesinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin mevzuata uygunluğu önem taşıyor. Aynı zamanda eğitim de önemli" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.