TSK'da ikinci ihraç listesi hazır

TSK'da ikinci ihraç listesi hazır

AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'da ikinci ihraç listesinin hazır olduğunu ve bunların içinde de yaverler olduğunu açıkladı.

AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan çok önemli açıklamalar geldi. TSK'nın yeniden yapılandırılacağını ifade eden Bakan Işık, TSK'da ikinci ihraç listesinin hazır olduğunu ve bunların içinde de yaverler olduğunu ifade etti.

İşte Bakan Işık'ın açıklamalarından önemli başlıklar...

TSK'DA YENİDEN YAPILANMA

YAŞ bitene kadar yoğun olarak YAŞ'a çalıştık. Şimdi Milli Savunma Bakanlığı'nı yeni bir binaya taşıyacağız ve yeniden yapılanma başlayacak. Genelkurmay Başkanlığı da yeniden yapılanınca daha uyumlu bir çalışma olacak. Milli Savunma Bakanlığı sivilleşecek. Ancak sivil müsteşar konusunda net bir karar yok.

FİRAR EDEN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Gözaltına alınmış ancak sonra serbest bırakılmış şimdi de aranıyor.

PİLOT EKSİKLİĞİ VAR MI?

Zafiyet oluşacak bir durum yok. Bu ihanetlerden sonra pekçok pilotumuz oldu. Bu hainler daha önce kendisinden olmayan pilotları pekçok mekanizmayı kullanarak pilotları tasfiye etmiş.

ABD'DEN GELEN AÇIKLAMALAR

İlk temasımızda bu ifadelerin gerçekliğini Savunma Bakanı'na soracağız ve açıklamasını isteyeceğiz. Bu açıklamalar bu işi bizim çocuklar yaptı anlamına gelir. Geçen hafta ABD Savunma Bakanı ile görüştük ancak o zaman bu açıklamalar yapılmamıştı.

GENELKURMAY'IN CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLANMASI

Türkiye'nin bir sistem sorunu var. Acilen Başkanlık sistemine geçilmeli. Tüm kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması Genelkurmay Başkanlığının da Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması gerek. Şu anda bir anayasa değişikliği olursa hiçbir mahsuru olmaz.

ASKERİ OKULLARIN GELECEĞİ

Askeri liselerin gerekli olup olmadığı tartışılıyor.

ASKERİ YARGIDA YENİ DÜZENLEME

Askeri yargının gerekli olduğunu düşünmüyorum. Muahfız Alayı'nda bildiğim kadarıyla asker kalmadı.

Şu anda yaverin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Generallerin yüzde 40'ı bu girişimin içinde. Bu girişimi her yönüyle değerlendirmemiz gerekir. İlk defa bir darbe girişimi başarısız oldu. Neden darbe üreten bir yapı var.

Her darbe TSK'nın itibarında erozyona yol açtı. Önceliğimiz bu bataklığı kurutmak.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı ile görüşemedim Kocaeli'ndeydim. O gece bir mesaj geldi tatbikat var teyide muhtaçtır diye sonra da bütün irtibat kesildi.

BU YAPININ TÜRKİYE'DEKİ 1 NUMARASI KİM?

Bunların 1 numaraları sandığımız gibi generaller falan olmayabiliyor. Bunların 1 numarası sıradan bir esnafta olabiliyor. Örneğil Adil Öksüz diye bir isim var. Üniversitede akademisyen. Bu yapı çok tehlikeli bir yapı. Ben bir cümle kullanmıştım. Amiri yerine abisinden talimat alan bir yapı ile çalışmam. Bu yapıda generaller bir esnaftan bir emir alabilir.

Türkiye'de 1 numaranın kim olduğu önemli değil. Emrin geldiği yer belli. Generaller bir meczuptan emir alıyor.

TSK'DA İKİNCİ İHRAÇ LİSTESİ GELİYOR

TSK'da ikinci ihraç listesi hazırlandı. Bu listede yaverler de var. Bazı eksiklikler var onların tamamlanmasını bekliyoruz. 199 Albayımızı generalliğe terfi ettirdik.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.