TSK'da başörtüsü yasağı sürüyor

TSK'da başörtüsü yasağı sürüyor

FARKLI şehirlerden 7 asker vatandaş Meclis’e, “Eşlerinin başörtülü fotoğrafı nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tesislerinden yararlanmak için gerekli olan ‘Akıllı Kart’ın verilmediği” şikâyetinde bulundu.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na yazan asker kişilerin şikâyetini işleme alan komisyon, konuyu Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) sordu. MSB’den gelen yanıtta, başvurunun belirtilen mevzuat kapsamında fotoğraf uygunsuzluğu nedeniyle askıya alındığı belirtilerek, “Askerî Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönergesi’nin esaslarına uygun fotoğraf ile tekrar kart başvurusunda bulunması halinde kartı en kısa sürede basılarak tarafına gönderilecektir” denildi.

SADECE DÜĞÜNLER İÇİN

17 Mayıs 2012’de Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in talimatıyla orduevlerindeki sakal, cübbe, sarık, takke ve türban yasağı kaldırılmıştı. Genelkurmay, değişikliğinin ardından “Değişiklik orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden istifade eden personele yönelik olmayıp, sadece düğün salonlarından istifade eden davetlilere yöneliktir” açıklamasını yapmıştı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum