TSK, baraj kapaklarını açmak zorunda

Orgeneral Başbuğ’a göre Asimetrik Psikolojik Savaş (APS) sürüyor.

Bu savaş tarafların güç ve yöntemleri arasında simetrinin olmadığı savaş  türü yani farklı bir savaş türüdür. Eski terminoloji ile Gayri Nizami Harp (GNH) türü.

Halk arasında kontrgerilla olarak bilinen Özel Harp Dairesi veya Özel Kuvvetler Komutanlığı bu savaş türünden sorumludur.

Her savaşta olduğu gibi APS’da da dost unsurlar ve düşman unsurlar vardır.

Birinci taraf Ordu karşı taraf kim?

Orgeneral Başbuğ açıkça telaffuz etmiyor. ‘Ne demek istediğimi anlayın’ diyor. Fakat toplumun çoğunluğunda iktidar partisinin, dini cemaatlerin, Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın TSK tarafından düşman görüldüğü zannı uyandı.

Hedefi, yöntemi, uygulayıcısı düzenli ordulardan farklı olan bu savaş türü acımasızca devam ediyorsa güvende olamayız.

Adnan Tanrıverdi paşa GNH konseptini Türkiye’mize uyarlayan kurmay subaydır. Ondan aldığımız bilgiye göre ( www.adnantanriverdi.com);

“Bu harbin kuvvetlerine; Gerilla, Yer Altı ve Yardımcı Kuvvetler adı verilir.

Gerilla; işgal altında ve kırsal alanda faaliyet gösteren, mahallin eğitilmiş sivillerinden oluşan, belirli bir teşkilat içinde bulunan unsurlara verilen isimdir.

Yer Altı  Kuvvetleri; işgal altındaki meskûn yerlerde faaliyet gösteren, gizli harekât tekniklerini kullanan, hücreler halinde, mahallin sivillerinden oluşturulan, normal meslek ve meşguliyetlerinin yanı sıra kendilerini verilen görevleri yapan unsurlardan oluşur.

Yardımcı  Kuvvetler de; Gerilla ve Yer Altı Kuvvetlerinin, ikmal, iaşe ve barınmalarında yardımcı olan bölgenin yerleşik sivil insanlarından hücre sistemine göre oluşturulmuş unsurlardır.

Özel Harp Dairesinin aktif kadrosu; Komando ve GNH eğitimi görmüş Özel Kuvvetler personeli ile, GNH kursu görmüş Karargah ve Seferberlik Tetkik Kurulları Personelinden oluşur. Bu personel, nitelikli muvazzaf personeldir.

GN Kuvvetlerin sivil personeli ise; işgal vaki olan bölgelerde emirle teşkil edilip göreve başlamak üzere eğitilmiş mahalli sivil personeldir.”

Bu bilgileri alt alta yazdığımızda Özel Kuvvetler dış düşman için örgütlenmiş güçlü  asker ve sivil ayağı olan kadrolardır. ETÖ dava dosyaları  incelendiğinde İşçi Partisi’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın sivil ayağı gibi çalıştığı anlaşılıyor.

Özel Kuvvetler Komutanlığı ile bağlantılı çoğu denizci altı şüpheli subay ölümü anlamlı hale geliyor. Bu kişilerin ortak paydaları çok önemli ve gizli görevlerde bulunmaları ve bu görevleri nedeniyle soruşturma geçirmeleri.

Bu kişilerin eylemlerini verilen emirler doğrultusunda yaptıkları halde şimdi sahipsiz ve yardımsız kalmaları ordu içinde ciddi bir huzursuzluk ve hareketliliğin varlığını gösteriyor.

Son olarak Başbakan Yardımcısı  Sayın Bülent Arınç’ın evinin sokağında Özel Kuvvetlere mensup subayların ellerinde adresle yakalanmaları ve Genelkurmayın cevabı hepimizi şaşkınlığa sevk etti.

Genelkurmayın zorlamalı  yorumu hiç inandırıcı değil.  ‘GNH Kurs tatbikatı  yapıyorlardı’ dense daha inandırıcı olacaktı.

Mahkeme kararı olmadan kendi subayı hakkında sivil alanda istihbarat toplama ve askeri personeli takip etme uygulaması itirafı bile tek başına skandaldır.

Artık mızrak çuvala sığmıyor.

TSK’dan kötü sızıntılar geliyor. Baraj patlamak üzere, yama kapayarak barajın çökmesini önleyemeyiz. Barajın kapaklarını açmak gerekir.

Darbeciliğin odağı haline gelmiş GNH tekniklerini iç siyasette kullanan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın lağvedilmesi en hızlı ve pratik yoldur. Basınç böyle düşer.

Bakalım iktidar muktedir mi? Merhum Özal’ı çok arıyoruz.

Haber 7

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum