TSE, 63 firmanın sözleşmesini feshetti

TSE, 63 firmanın sözleşmesini feshetti

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 63 firmanın TSE markasını kullanma hakkı veren sözleşmelerini çeşitli nedenlerle feshetti.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; TSE markasını kullanma hakkı veren sözleşmeler, 28 firmada belge yenileme talebi bulunmadığından, 14 firmada ara kontrol olumsuzluğundan, 7 firmada kendi isteğiyle, 6 firmada ise "talimata aykırılık" gerekçesiyle iptal edildi.

Öte yandan TSE Sivas Temsilciliği de 6 firmanın talimata aykırılık ve 2 firmanın da kendi isteğiyle Hizmet Yeterlilik Belgesi kullanma hakkı veren sözleşmelerini feshetti.

Söz konusu firmaların, ürünlerini TSE markalı olarak piyasaya sürmeleri durumunda haksız rekabet hükümlerine göre hukuki kovuşturma açılacak.

hurriyet

TSE bir Güven Konrol Markasıdır.

Yani ürün Türkiye,Sıtandart larına  Uygunmu? deilmi? buna bakar birde  TSE Belirledigi parayı Ödeyen  yerlere Denetmenlige Gider.  bunlar ugun ise ürünlerin üzerine  gereli  Logonun Basılmasına İzin verir 

VATANDAŞLARIN  GÖZÜNDEN 

VATANDAŞLAR (HALK)   ürünlerin  üzerine market ve  esanfan alıcagı çeşitli ürünleri inceleyen insanlar görür.

Bu TSE belgesi ürün  türkiyede satışı uygunmu saglıklımı  güvenilirmi  vatandaşlar  bundan  zarar görebilirmi  diye Çeşitli ürün veya numune  alarak test ,e  tabi tutulur.

ÜRÜNLER ÖR:sucuk 100%100 dana etimi  tavuk  kemik tozu karışmışmı üzerrinde  ürünün içerik dogru belirtilmişmi?  diyerek  kontrol lerinisaglar fabrika  denetler  sağlık ve işgüvenligi  prosedüre göre  ama Tüketicinin Lehine  bizi  daha kaliteli ve bilinçli olamamız için  ama  güven  önemli ISO belgesi var   her ürünün üzerinde Özelik ile Sucuk   da  BU belge tüketiciyi  hiç korumaz parayı veren alır  bu belgeyi ucuz basit bir belge  Belediye  dagıtır gibi variyorlar Tabi rica ise bundan ötürü ISO belgesine  Fazla inanmayın Güvenmeyin belge almak için alıyor para gidiyor   postacı zarfı yoluyor denetim  bişiy  yok  yani sıf prosedur  yani bişiy yok araştırır sanız   heryer  Gerçegi bilmez .  Satıcı beylere markete sorun  tam bişiy diyemezler neden Çogu bilgi zayıflıgından  veya Sebebini bildiniz . Zaman almıyacaınızdan  Dolayı Bİlgi alamasınız Dogru Bişiy diyen 9 köyden  kovulur.  Bunla ilgili araştırmamda Sosis Harici Gıdalar A.Y.Ç Markası Güvenilir İşlem görmüş Gıda ürünleri Hazır Dondurulmuş Gıda ürünlerini Tületilmemesi Önerilir. Araştırma yaptıgımız için bilgilerimi  sunarım.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.