Trump'ın videolarını paylaştığı ırkçı İngilizin hesabı kapatıldı

Trump'ın videolarını paylaştığı ırkçı İngilizin hesabı kapatıldı

Sosyal medya platformu Twitter, İslam karşıtı videolar paylaşan Jayda Fransen'in hesabını kapattı. ABD Başkanı Trump, İngiliz ırkçının İslam karşıtı paylaşımlarını 'retweet' yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İslamofobik videolarını paylaştığı aşırı sağcı grup 'Britain First-Önce Britanya' Başkan Yardımcısı Jayda Fransen'in Twitter hesabı kapatıldı.

Trump'ın paylaşarak, kamuoyunda yayılmasına sebep olan videolarının nerede çekildiğine dair bir bilgi yer almamıştı. İslamofobik içeriklerin doğrulanmamış bilgiler olması, büyük tepkiye sebep olmuştu.

Trump'ın tweetleri paylaşması ise Britain First partisinin Twitter hesabından sevinçle karşılanmıştı.

Twitter yeni karar aldı

Twitter, diğer kullanıcıları taciz eden ve nefret söylemlerinde bulunanlara karşı önlem almadığı algısını düzeltmek amacıyla yeni anti taciz kurallarını uygulamaya koyacak.

Taciz olaylarına kayıtsız kalması sebebiyle oldukça tepki gören Twitter baş yöneticisi Jack Dorsey, iki yıldır çalışma altında olan ve taciz, nefret sembolleri ve şiddet gruplarını kapsayan yeni kuralların uygulamaya konulacağını açıkladı.

Yeni kurallar kapsamında, kullanıcıların sivillere karşı şiddeti destekleyici paylaşımlarda bulunan hesaplarla iletişim kurması yasaklanacak, kullanıcıların profil ve biyografilerinde "şiddet mesajlı fotoğraf ve söylemler" yer alamayacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.