'Trump'ın seçilmesi bir isyan'

'Trump'ın seçilmesi bir isyan'

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev, ABD'deki seçim sonuçlarını 'Üst kesime isyan' şeklinde yorumladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, ABD'deki seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. ulyukaev, ABD başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump’ın kazanmasıyla ilgili olarak, “Bu çalışan ve üreten sınıfın, üst tabakaya isyanı.” dedi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Ulyukaev, ABD'de yapılan 58. başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump’ın sürpriz zaferini yorumladı.

'BEKLENMEDİK BİR GELİŞME'

Trump’ın zaferinin beklenmedik bir gelişme olduğunu dile getiren Ulyukaev, “Bu zafer, çalışan, üreten, besleyen ve zorluklarla boğuşan sınıfın, hayatlarına güzel bir şekilde devam eden üst tabakaya isyanıydı.” dedi.

Ulyukaev, ABD seçim sonuçlarının çok önemli bir mesaj içerdiğini savunarak, “Artık politik sınıfın, bu çalışan ve üreten sınıfa hakkını vermesi gerekiyor. Bizim gibi politikacıların, çalışan kesimin önünü açması lazım.” ifadelerini kullandı.

ABD ile ekonomik ve ticari ilişkilerin normale dönmesi için Rusya olarak gereken adımları atmaya hazır olduklarını vurgulayan Ulyukaev, aynı yaklaşımı ABD’den de beklediklerine işaret etti.

'BREXIT'İN DEVAMI'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ekonomi Danışmanı ve Rus Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aleksey Kudrin de, ABD seçim sonuçlarının Brexit kararının bir devamı olduğunu savundu.

ABD seçim sonuçlarının, insanların mevcut küresel sistem konusundaki rahatsızlığını yansıttığını öne süren Kudrin, “Trump’ın ekonomiye dair bazı söylemlerine rağmen, mevcut sistemi çok fazla değiştirebileceğini düşünmüyorum.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.