Trump'ın eseri: Müslümanlara karşı işlenen suçlarda rekor artış

Trump'ın eseri: Müslümanlara karşı işlenen suçlarda rekor artış

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük Müslüman derneği olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayınlanan rapor korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- CAIR tarafından uzun zamandır sürdürülen araştırmanın sonuçları yayınladı. Araştırma sonuçlarına göre ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi altında geçen 2017 yılı boyunca ABD'de Müslümanlara karşı işlenen suçlar 2017 yılında rekor bir seviye olan yüzde 15 oranında arttı.

Açıklamaya göre yüzde 15'lik artış, ABD'de 2001 yılında gerçekleşen 11 Eylül ikiz kuleler saldırısının ardından yaşanan artıştan bile fazla.

2017'de ABD'de Müslümanlara karşı işlenen kayıtlı suç sayısı 300 oldu. Bu rakam 2016 yılında 260'tı.

CAIR, bu sonucu, kısmen Trump'un politikalarına, özellikle de Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerden gelen göçlere getirilen kısıtlamalara atfetti.

ABD'li Müslümanlar Trump'ın boks torbasına döndü

CAIR ile avukat Gadeir Abbas ise bu sonuçları şöyle değerlendirdi; "Bu gerçekten inanılmaz. Sonuçlar bize gösteriyor ki ABD'li Müslümanlar Trump'ın boks torbasına döndü."

CAIR, araştırmaya ait sonuçları bir e-posta ile Beyaz Saray'a gönderdi. Beyaz Saray sözcüsü Kelly Love'ın cevabı ise şöyle: "Başkan Donald Trump yönetimi, hukukun üstünlüğüne inanır ve başta Müslümanlara karşı işlenenler olmak üzere her türlü saldırıdan nefret eder."

Olayların 3'te 1'i resmi kamu kurumlarda gerçekleşti

Aynı araştırmada CAIR, 300 nefret suçu ve saldırının yanında, Müslümanlara sözlü taciz veya ön yargı içeren kayıtlı 2.599 olayın olduğunu da vurguladı. Bu da raporun bir başka vahim yüzünü ortaya koyuyor. Olayların 3'te 1'i ise ABD'nin resmi kamu kurumlarında gerçekleşti. Bu konu hakkında da CAIR şunları söyledi;

“Bu, Birleşik Devletler'deki dini azınlığa karşı neredeyse hiç görülmemiş bir hükümet düşmanlığı düzeyini temsil ediyor.”

New York Post'un haberine göre benzer bir rapor geçtiğimiz günlerde FBI tarafından da yayınlandı. FBI'ın raporunda 2017 yılında Müslümanlara karşı işlenen suçların sayısı 307 olarak gerçekleşmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.