Trump'a okunan iki Kur'an ayeti

Trump'a okunan iki Kur'an ayeti

Trump, Washington'daki Ulusal Katedral'deki dini törene katıldı. Orada Kur'an-ı Kerim'den şu iki ayet okundu

Kongre'de yemin ederek ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump, bu sabah Washington'daki Ulusal Katedral'de İslamiyet de dahil olmak üzere 26 farklı din ve mezhepten temsilcinin katıldığı dini törene katıldı.

ABD'nin ilk başkanı George Washington'a kadar uzanan bir gelenek olan dini törene Trump, eşi Melania Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence ile katıldı.

ABD'deki en etkili Müslüman organizasyonlardan ADAMS Center'ın Başkanı İmam Macid'in de katıldığı dini törende Hıristiyanlık, Yahudilik ve Hinduizm gibi farklı dinlerin temsilcileri yer aldı.

OKUNAN İKİ AYET

İmam Macid 45. ABD başkanı Donald Trump'a güçlü bir mesaj vermek için Kuran'ın bazı ayetlerini okuma fırsatı buldu. İmam Macid, Hucurat Suresi Ayet 13 ile Rum Suresi 22. ayeti okudu.

İmam, törene Müslüman cemaat üyeleri tarafından katıldığı için eleştirildi, ancak bu fırsatı kullanarak yeni başkan önünde Kur'an ayetlerini okudu. Trump'ın Kuran-ı Kerim okunduğu esnada duruşu ve eşi Melania Trump'a hareketleri dikkatlerden kaçmadı.

Hucurat Suresi 13. Ayet meali: "Ey insanlar! Şüphesiz ki biz, sizi bir erkek ve bir dişiden (Âdem ile Havvâ’dan) yarattık. Birbirinizi tanımanız için de sizi, milletler ve kabîleler kıldık. Doğrusu Allah katında sizin en üstün olanınız, en takvâlı olanınızdır. Muhakkak ki Allah, Alîm (herşeyi hakkıyla bilen)dir, Habîr (herşeyden haberdâr olan)dır."

Rum Suresi 22. Ayet meali: "O’nun delillerinden biri de, gökleri ve yeri yaratması ve lisanlarınızın ve renklerinizin muhtelif olmasıdır. Muhakkak ki bunda, âlimler için kat‘î deliller vardır."

"NEDEN KATILDIN" TEPKİSİ

Trump'ın dini merasimine katılması sebebiyle bazı kesimler tarafından eleştirilen İmam Macid, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, "yöneticiler de dahil herkese İslam'ın mesajının ulaştırılması gerektiğini ve bu yüzden bu merasimde yer almasının normal olduğunu" vurguladı.

İSLAM KARŞITI TUTUMUNDAN VAZGEÇECEK Mİ?

Kampanya dönemindeki İslam karşıtı söylemlerinin bundan sonra ne tür politikalara yol açabileceği tartışılan Trump'ın başkanlık döneminde sergileyeceği tutumun nasıl olacağı merak ediliyor.

MÜSLÜMANLARIN TRUMP'TAN BEKLENTİSİ: EŞİTLİK

Amerikalı Müslümanlar, Trump'ın kampanya dönemindeki söylemleri ile başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki gerçek adımlarının farklı olmasını umduklarını, yeni yönetimin tüm dinlerin mensuplarına eşit bir şekilde davranması gerektiğini ifade ediyor.

2015 yılı kasım ayında Paris ve San Bernardino'daki terör saldırılarının ardından "Müslümanların ABD'ye alınmaması" önerisini yapan Trump, daha sonraki açıklamalarında kastının "teröristlerin geldiği bazı ülkelere daha sert vize kısıtlaması" olduğunu belirtmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum