Trump ve Clinton karşı karşıya geliyor

Trump ve Clinton karşı karşıya geliyor

ABD'de yapılacak Başkanlık seçiminin Demokrat Partili adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, ABD saatiyle 21.00'da (TSİ 04.00) ilk defa televizyondaki bir açık oturum programında karşı karşıya gelecek.

Beyaz Saray için yarışın şaşırtıcı derecede çekişmeli geçiyor olması ve iki adayın tarzlarındaki farklılığın beklenmedik sonuçlar doğurması ihtimali nedeniyle, 8 Kasım'da yapılacak seçimlerin altı hafta öncesine denk gelen münazaraya olan ilgi yoğun.

Münazarayı takip etmesi beklenen izleyici sayısının, 1980'de Demokrat Jimmy Carter ve Cumhuriyetçi Ronald Reagan arasındaki münazarayı izleyen 80 milyon kişilik rekoru zorlaması bekleniyor.

Planlanan üç münazaranın ilki olan bu akşamki karşılaşmanın ABD saatiyle 21.00'da (TSİ 04.00) başlayarak 90 dakika sürmesi bekleniyor. Münazara New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde yapılacak.Anketlere göre, yakın tarihin en az sevilen iki Beyaz Saray adayı olan Trump (70) ve Clinton (68) bu münazarayı kullanarak seçmenlerin aklındaki bazı soru işaretlerini gidermeyi ve seçim kampanyası sırasındaki bazı hataları telafi edebilmeyi umut ediyor.Uzmanlar; iş adamı ve eski TV programcısı Trump'ın bir başkomutandan beklenen bilgi ve güvenilirliğe sahip olduğunu göstermeye çabalayacağını, Clinton'ın ise kendisine güvenmeyen seçmenlerle yakından bir bağ kurmaya çalışacağını söylüyor.
 

  1. İki aday kafa kafaya
  2. Anket sonuçlarına göre; Clinton'ın Trump üzerindeki açık ara liderliği son dönemlerde gerilemeye başladı.
  3. ABC News ve Washington Post'un ortak anketine göre, kayıtlı seçmenlerden, hem Clinton hem de Trump yüzde 41 oy alacak. Bu ankete göre; Liberteryen Parti adayı Gary Johnson yüzde 7, Yeşil Parti adayı Jill Stein ise yüzde 2'de kalıyor.
  4. Ankete katılanlardan Clinton ve Trump arasında tercih yapmaları istendiğinde ise iki aday da yüzde 46'ya yükseliyor.


Pazartesi günü açıklanan Reuters/Ipsos anketine göre ABD'li seçmenlerin hemen hemen yarısı karar vermek için münazaraları izlemeyi bekliyor. Katılımcıların yüzde 61'i ise kampanyalar sırasında gösterilen sertlikle ilgilenmediğini ve medeni bir tartışma görmeyi beklediklerini söylüyor.

 

Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.