Trump ile görüşen ilk yabancı lider oldu

Trump ile görüşen ilk yabancı lider oldu

Japonya Başbakanı Abe, APEC zirvesine katılmadan önce ABD'yi ziyaret ederek Trump ile görüştü.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçiminin galibi Donald Trump ile görüşen ilk yabancı lider oldu.

Kyodo ajansı, Başbakan Abe'nin Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılmadan önce ABD'yi ziyaret ederek Trump ile görüştüğünü duyurdu.

Abe, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Japonya ile ABD arasındaki güven ilişkisine vurgu yaparak "Trump ile baş başa görüşmemiz hakkında detay veremem. Ancak iki ülke arasındaki bağ, güvene dayalıdır. Ülkeler arası güven olmazsa ilişkiler yürümez. Trump'ın kendisine güven duyabileceğimiz bir lider olduğuna ikna oldum. En uygun zamanda yeniden bir araya geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Trump da sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan "Başbakan Şinzo Abe evime uğradı. Arkadaş olduk, memnuniyet duydum." ifadelerini paylaştı.

Abe, aynı zamanda henüz başkanlık görevini devralmamış bir ABD başkanıyla görüşen ilk Japon devlet adamı oldu.

Bu arada Trump'ın ABD dahil 12 ülkenin imzaladığı Trans-Pasifik Ortaklık Anlaşması'yla (TBB) ilgili tavrı merak konusu. Trump, seçim döneminde "Önce Amerika" vurgusu yaparak iki ay sonra görevi sona erecek Obama'nın imzaladığı TPP'den ayrılacağını kaydetmişti. ABD Senatosu henüz anlaşmayı onaylamadı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.