Trump Amerikalı astronotları tekrar uzaya yollayacak

Trump Amerikalı astronotları tekrar uzaya yollayacak

ABD Başkanı Trump, Uzay Politikası Direktifliğini imzalayarak, Amerikalı astronotları tekrar uzaya yollayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald TrumpUzay Politikası Direktifliğini imzalayarak, Amerikalı astronotları tekrar uzaya yollayacağını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreninde Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Yönetici Vekili Robert M. Lightfoot'a hazırlıklara başlanması için yetki verdi.

Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin keşiflere yeniden yoğunlaşacağını, Amerikalı astronotların yeniden Ay'a gitmesi ve sonrasında Mars görevlerinin başlaması için hazırlıkların yapılacağını dile getirdi.

Trump, "Bugün imzaladığım direktifle ABD keşiflere yeniden yoğunlaşacak. Bu adımla aynı zamanda Ay'dan 1972 yılında ilk defa uzun soluklu araştırmalardan dönen Amerikalı astronotları hatırlıyoruz." dedi.

"Bu sefer sadece bayrağımızı dikip ayak izimizi bırakmayacağız," ifadesini kullanan Trump, "Altyapımızı da kuracağız." diye konuştu.

Başkan Trump, seçim kampanyası sırasında yaptığı konuşmalarda ABD'nin uzaydaki çalışmalarına hız vereceğini kaydetmişti.

Trump'ın NASA'nın başına getirmek için adaylığını duyurduğu eski Cumhuriyetçi Vekil Jim Bridenstine ise henüz ABD Kongresi'nden onay alamamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.