TRT'de her akşam Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması yapılacak

TRT'de her akşam Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması yapılacak

TRT1'de Ramazan Ayı boyunca her akşam Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yapılacak

TRT1'de Ramazan Ayı boyunca her akşam Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yapılacak. TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren "Bu sene, Kur’an-ı Kerim’in en güzel okunduğu ülkelerden olan Türkiye’nin bu alandaki cevherlerinin günyüzüne çıkmasını sağlayacak bir programımız olacak" dedi.

Türkiye'de ilk kez denenen formattaki "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Ramazan Ayı boyunca tüm İslam alemi ile buluşacak.

Yarışmayla ilgili bilgiler veren TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren "Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber organize ettiğimiz bu yarışmada Diyanetin onlarca yıllık Kur'an-ı Kerim tilavet yarışması geleneğinden faydalandık. Osman Şahin hocamızın bu alandaki derin tecrübesi ile programa büyük katkısı oldu. Hem yarışmacılar, hem de juri üyesi hocalarımızın seçiminde Diyanet İşleri bizlere rehberlik etti" dedi.

BİRİNCİ NASIL SEÇİLECEK?

Başvurular önce bir ön elemeden geçirildi. Daha sonra yarışmacılar her gün Kur'an-ı Kerim okuyarak elemeye tabi tutulacak. Jüri üyeleri ve seyirciler tarafından en yüksek puanı alan yarışmacı, günün birincisi olarak belirlenecek. Gün birincisi olan yarışmacılar hafta finaline, hafta birincisi olanlar ise ay finaline kalacak.

21 Haziran Kadir Gecesi'nde yayınlanacak final programında ise yedi yarışmacı; jüri üyeleri ve stüdyodaki seyirciler tarafından değerlendirilecek ve bunun sonucunda Ramazan Ayı'nın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum