TRT kara propagandanın önüne geçti

TRT kara propagandanın önüne geçti

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını dünyaya duyuran TRT'nin İngilizce kanalı TRTWORLD, doğru bilgileri an be an aktararak Türkiye hakkında yapılabilecek algı operasyonlarına engel oldu

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını dünyaya duyuran TRT'nin İngilizce kanalı TRTWORLD, yaptığı yayınlarla doğru bilgileri izleyicisine ve rakiplerine an be an aktararak Türkiye hakkında yapılabilecek algı operasyonlarına engel oldu.

TRTWORLD Haber Müdürü Fatih Er, terör saldırısı sonrasında yaptıkları yayın hakkında AA muhabirinin sorularını cevapladı. Tüm Türkiye'ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Er, yardımcılarıyla yaptıkları istişare sonucu bir muhabiri Atatürk Havalimanı'na birini de hastaneye yönlendirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 20-25 dakika içinde olay yerine intikal ettiklerini belirten Er, "Buradaki amacımız aslında 'haberi en hızlı biz vereceğiz, biz duyuracağız'dan ziyade, bilgi kirliliğini önlemek. Türkiye üzerindeki son gelişmeleri biliyoruz. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de yaklaşık 750 yabancı gazeteci var. Bunların hepsi buradan haber geçiyor. Biz istedik ki bilginin kaynağı biz olalım. Eğer bilginin kaynağı başkaları olursa, istedikleri gibi o noktada dünyada algı yönetimi yapabilirler. Doğru, gerçek ve hızlı bilgiyi biz verelim istedik ve bu anlamda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum." diye konuştu. 

"TRTWORLD tarihi bir misyonu yerine getirdi" 
TRTWORLD Yayın Müdürü Resul Serdar Ataş da haberi alır almaz, daha önceden hazırlanmış yayın formatına geçtikleri belirterek, şunları aktardı:

"TRTWORLD haber merkezi telefon yağmuruna tutuldu. Sadece Avustralya'dan 11 haber kanalı bizi aradı, muhabirlerimizle bağlantı yapmak istedi, editoryal yardım istediler. Amerika'dan, Kanada'dan, İngiltere'den,Fransa'dan, Pakistan'dan, Hindistan'dan, Bangladeş'ten, Tayland'dan onlarca haber kanalı bizi arayıp, haber kaynağı olarak kullandılar. Türkiye'nin hassasiyetlerini bilen TRTWORLD kadrosu, böylesi büyük bir krizde birincil kaynak oldu. Bilgiler, dünya medyasına sağlıklı, hakkaniyetli ve doğrulanmış bir şekilde gitti. Birkaç saat boyunca birilerinin kendi ajandalarını Türkiye'ye dayatmasını önüne geçildi. TRTWORLD tarihi bir misyonu yerine getirdi. TRTWORLD uluslararası medya için bir kaynak oldu ve olmaya da devam edecek. Türkiye hakkında oluşmuş yanlış algılar var ve bu algıları biraz da uluslararası medya besliyor. Hız ve doğruluk arasında tercih yapmak zorunda kaldığımızda doğruluğu tercih eden bir haber merkeziyiz. TRTWORLD güvenilir bir haber kaynağına dönüştü. Bizim verdiğimiz bilgilerin doğruluğu onların da bizi takip etmesini sağladı."

"Terör herkesi etkiliyor"
TRTWORLD Haber Direktörü J. Carlos Van Meek ise saldırı dolayısıyla üzüntülerini dile getirdi.

Haberi aldıkları andan itibaren olay yerine ekipler yollayarak, gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde sunmaya başladıklarını söyleyen Van Meek, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye'yi değil bölgeyi de nasıl etkilediğini anlattık. Çünkü terör, sadece Türkiye'nin meselesi değil. Küresel bir sorun. Paris, Brüksel, ABD’deki saldırılar... Terör herkesi etkiliyor. İstanbul'daki olayı bir terör saldırısı olarak anlattık. Bu gelişmede, diğerlerinden farklı olarak yaptığımız bir şey varsa o da kullandığımız karelere dikkat ettik. Kurbanların ailelerini şok edecek şeyler yapmadık. 6.5 saat kadar gelişmeyi takip ettik."


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.