"Tramvaylar elektriği raylardan alacak"

"Tramvaylar elektriği raylardan alacak"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Eminönü ile Alibeyköy arasında yapılacak olan tramvay projesi, düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

İstanbulluların ulaşım sorununu rahatlatacak olan Eminönü- Eyüp- Alibeyköy arasında hizmet verecek tramvay hattının tanıtımı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen törenle tanıtıldı. Tanıtım törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamsi Görk, İBB Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"EMİNÖNÜ-ALİBEYKÖY ARASI 30 DAKİKA OLACAK"
Eminönü ile Alibeyköy arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya indirecek yeni tramvay hattı saatte 25 bin yolcu kapasiteli olacak. Tramvay hattı, 19 istasyonla İstanbullulara hizmet verecek.
Tanıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Tabii bütün bu sistemleri başarılı kılmanın yolu sistemlerin birbirine entegre olmasıdır. Yani bir istasyona gelen bir insan başka istasyona giden aracı takip edebilmeli ve başka nasıl gidecekse gerekirse eğer başka bir sisteme de dahil olabilmelidir. Yani Eminönü'ne deniz yoluyla gelen bir insan ya da Kabataş'tan gelen bir insan kesintisiz bir makas değişimiyle şu anda bulunduğumuz noktaya kadar gelebilecek. Daha sonra devam ederek Fatih sahillerinden, Eyüp sahillerinden olmak üzere kuzeye doğru Haliç sahilini takip etmek suretiyle bir tramvay hattıyla Alibeyköy'ü geçerek Cep Otogarı dediğimiz noktaya kadar erişmesini sağlayacak" dedi

"TRAMVAY YUKARIDAN DEĞİL, RAYLARDAN ELEKTRİK ALACAK"
Çevreye uygun ve zarar vermeyecek çalışmalar yaptıklarına değinen Topbaş, "Çevreci bir mantıkla bunu yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Özellikle üzerinde durduğumuz çalışmalardan bir tanesi, elektrikli sistemi tramvaylar yukarıdaki kablolardan almadan bunu katenersiz bir sistemle raylardan alacak. Görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

"RAYLARIN ARASI TAMAMEN YEŞİL OLACAK"
Görüntü kirliliği olmaması içinde çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Topbaş, "13 kilometre olan bu hattın raylar arası tamamı yeşil olacak. Yani geçtiği noktalarda bir yeşillik içerisinde geçen ve tramvay olmadığı zamanda görüntü kirliliği olmayan yeşil bir hat üzerinden devam edecek. Bir başka isteğim ise mümkünse rayların yanına da bir bisiklet yolu yapılması için çalışılıyor. Böylece insanlarımız Eminönü'nden alacağı bisikletle Alibeyköy'e geçerek bahsettiğimiz gibi Cep Otogarına kadar gelip oraya erişmiş olacak" şeklinde konuştu.

"TARİHİ DOKUYA ZARAR VERMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
Tramvay hattını tanıtmaya devam eden Topbaş, "İstanbul'da biz 400 kilometreyi aşkın bir raylı sistemden bahsettik. İnşallah yaptığımız çalışmalarla niyetimiz bunun daha fazla ilerisine gitmek. Bu gün burada tanıttığımız tramvay hattı Tarihi bir yarımada içerisinde olması münasebetiyle de tarihe zarar veremeyecek, yeşili ve zeminleri tahrip etmeyecek şekilde çalışacak bir sistemi ortaya koymuş oluyoruz" ifadelerini kullandı. Yapılacak olan tramvay hattı, Eyüp Meydanı'ndan Demirkapı ve Bayrampaşa'ya da ayrı bir hat ile bağlanarak entegre olacak. Yeni tramvay hattının hemen yanında bir bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.