Tramvay hattında ray döşemelerine başlandı

Tramvay hattında ray döşemelerine başlandı

İzmir'de ulaşımı rahatlatacak tramvay projesinin ray döşeme çalışmaları Mavişehir'den başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatacak en önemli ulaşım yatırımlarından biri olan tramvayda ray döşeme çalışmalarına Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir’den başladı.

İzmir’de, kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin atölye-destek bina inşaatları ile araçlarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ray döşeme çalışmalarına Karşıyaka Mavişehir’den başladı.

80 KİLOMETRELİK PROJE

Cahar Dudayev Bulvarı’nda ilk ray döşeme işlemi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay 400 milyonluk Fuar İzmir’i açtıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bugün yine 400 milyonluk bir projenin temelini atıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu anda sadece raylı sistem yatırımı olarak 80 kilometrelik proje yürütüyor. 30 km torbalı hattı, 26 km Selçuk hattı, 24 km Karşıyaka ve Konak tramvayı ile birlikte toplam 80 kilometre. 100 kilometre de şu anda çalışıyor, 180 olacak" dedi.

Buca tramvayı ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, "Biz proje ihalesine, Karşıyaka-Konak ve Buca birlikte çıkmıştık. Sonra Ulaştırma Bakanlığı bize Buca tramvayını 1650 metrelik hatlarında ’biz yapacağız’ dedi ve biz de proje ihalesinden Buca’yı çıkardık. Devam etseydik, bugün Buca’da da tramvayın temelini atacak ve 3 yıl içinde bitirecektik. Hata yaptık. Bucalılardan özür diliyorum. En kısa zamanda proje ihalesine çıkıp bir an evvel Buca tramvayının da temelini atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

MALİYET 390 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan da, İzmir trafiğinde büyük bir rahatlama sağlayacak olan tramvay hattı için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise şunları söyledi, “Bugün burada örnek bir işi gerçekleştiriyoruz. Kentimizde daha huzurlu, daha mutlu ve daha konforlu yaşamak için çalışıyoruz."

Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen 12.7 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ve 9.87 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvayı ile bu hatlarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 390 milyon lirayı buluyor. Tramvay projelerinin 2017 yılı sonunda hizmete alınması planlanıyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum