Trakya'daki Çeltik Hasadı

Trakya'daki Çeltik Hasadı

Verimin yüksek olması üreticiyi mutlu etti- Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı:-"Geçen yıllara oranla dekarda 50 kilogram düşüş var ancak randımanı iyi olan çeltik çiftçimizin yüzünü güldürüyor"

Türkiye'nin çeltik ekim alanının yarısına yakınının bulunduğu Edirne'de çeltik hasadı devam ediyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, hasat yapan üreticileri ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat yapılan arazilerde yüzde 60 oranında randıman yakalandığını söyledi.
 
Çeltikte verimin iyi olduğunu vurgulayan Sarı, "Çeltiğin kilogramı 1 lira 75 kuruştan alınıyor. Çiftçilerimizle görüşmemizde fiyatlardan memnun olduklarını iletiyorlar. Geçen yıllara oranla dekarda 50 kilogram düşüş var ancak randımanı iyi olan çeltik çiftçimizin yüzünü güldürüyor" diye konuştu.
 
Sarı, Edirne genelinde 460 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını, bunun da Türkiye üretiminin yarısına yakınana denk geldiğini belirtti.
 
Üyüklütatar Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Erkan Çapkın da üretimin geçen yıla oranla düşük olduğunu ancak verimin yüksek olması nedeniyle bu durumun çiftçiyi etkilemediğini ifade etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.