'Trafikte sorunun yüzde 80'i polisin dışında'

'Trafikte sorunun yüzde 80'i polisin dışında'

İzmir yeni Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın ilk işi "Trafik" sorununa el atmak oldu.

İzmir trafiğinin uzmanlar tarafından röntgeni çekilerek, hazırlanacak fizibilite raporuyla çözüme kavuşacağını anlatan Uzunkaya, Aziz Kocaoğlu'nun kentteki trafik sorunu için polisi suçlamasına da cevap verdi: "Trafikte sorunun yüzde 80'i polisin dışında'
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentteki trafik sorunu için polisi suçlamasına İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'dan cevap geldi. Uzunkaya, "Şehrin trafikle ilgili sorunlarda, yüzde 20 polisin hatası varsa, yüzde 80 ise belediyelerin, UKME'nin yanlış uygulaması ve yanlış yol çalışmalarından kaynaklanmaktadır.' dedi. Dünya ülkelerindeki uygulamalara göre trafik polisinin yaşanan trafik sorunlarının çözümüne en fazla yüzde 20 civarında katkı koyabileceğini belirten Celal Uzunkaya, 'Biz sıfır toleranslı denetim yapsak ve yasanın bize verdiği cezaları sıfır toleranslı uygulasak İzmir'deki trafiğin çözebileceğimiz bölümü yüzde 20'dir. Yüzde 80'i bizim dışımızda, bunlar sürücü hataları ve belediyelerin yaptığı kordinasız çalışmaların eseridir' diye konuştu.

TRAFİKTE KASTEN YAPMAMAK SUÇTUR

İzmir Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle tanışma ve sohbet havasında bir araya gelen Uzunkaya, bir gazetecinin Başkan Kocaoğlu'nun sözlerini hatırlatması üzerine, bu sözlerin ne amaçla söylediğini bilemediğini ve yoğun seçim gündemi nedeniyle konuşma imkânı bulamadığını dile getirdi. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 'Herkes trafik polisinin görevini yeterince iyi yapamadığını iddia edebilir. Ancak kasten yapmadığımızı söylemek çok ayrı bir konu. Biz yetersiz olabileceğimizi her zaman söylüyoruz. Ama kasten bir görevi yapmama gibi bir lüksümüz yok, aksine bu suç olur.' dedi.

CEZALAR YETERSİZ, VATANDAŞ EĞİTİM ALMALI

İzmir'e yönelik yapılacak olan trafik çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Uzunkaya, cezadan önce vatandaşlara eğitim verme gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, özellikle ikinci, üçüncü sıra parklarla ilgili sıkıntılarda cezai işlemlerin arttığını söyledi. Günde ortalama bin 200 ile bin 500 araca park ihlali cezası yazıldığını, bunun 5 katı gözden kaçan vakanın bulunduğunu, orada da yüzde 25'lik bir oran olduğunu anlatan Uzunkaya, özellikle park ihlalleri, motosikletler ve kamu araçlarına yönelik denetimleri artıracaklarını dile getirdi. Trafik konusunda deneyimli bir ekiple İzmir kent trafiğinin röntgenini çektiklerini, kapsamlı bir kitabın hazırlandığını belirten Uzunkaya, bu kitapta ilgili tüm kurumların kısa, orta ve vadeli yapabileceklerine ilişkin yol haritası çizildiğini, bunu vali ve belediye başkanıyla görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.