Trafik sigortası fiyat düzenlemesi olumlu karşılandı

Trafik sigortası fiyat düzenlemesi olumlu karşılandı

Trafik sigortası prim tutarlarına getirilen fiyat düzenlemesi sektör paydaşları tarafından olumlu karşılandı.

Musab Turan'ın haberi:

AA muhabirine düzenlemeyi değerlendiren Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, trafik sigortası prim tutarlarına esneklik sağlayan düzenlemelerin sektördeki rekabetçiliği artıracağını belirterek, "Fiyat serbestisi, son yıllarda sektörde diğer branşlarda olan rekabetçi yaklaşımı trafik sigortasında da artıracaktır" dedi.

Getirilen düzenlemenin hem sektör hem de sürücüler açısından olumlu bir yenilik olduğunu kaydeden Serhat Süreyya Çetin, "Serbest piyasa ortamında fiyatlamanın şirketler tarafından serbestçe belirlenmesi son derece olumlu bir gelişme. Diğer taraftan sigortalılar açısından da olumlu uygulamaları barındırıyor. Bu nedenle düzenleme her iki taraf için de memnuniyet verici" dedi.

"Düzenleme sektördeki rekabetçiliği nasıl etkileyecek?" sorusuna ise Çetin, "Teorik olarak baktığımızda değişikliğin tek başına etkili olacağı görüşünde değilim. Fakat yeni uygulama ile, risk skalasında bazı sigortalıların primleri artacak bazılarının ise düşecektir. Fiyat serbestisinin, son yıllarda sektörde diğer branşlarda olan rekabetçi yaklaşımı trafik sigortasında da artırabileceğini düşünüyoruz" yanıtını verdi.

"Hazine, trafik sigortası prim tutarlarının değiştirilmesini isteyebilecek"

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay ise yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle indirim ve artırım basamakları muhafaza edildiğini, uygulanacak indirim ve artırım oranlarının belirlenmesinin şirketlere bırakıldığını belirterek, "Bunun yanında indirim - artırımların nasıl hesaplanacağı, gerekli bilgilerin ibraz edilememesi durumunda prime ne kadar yükleme yapılacağı, primlerin azami ne kadar artırılabileceğine ilişkin oranlar da şirketlerce serbestçe belirlenebilir hale gelmiştir" bilgisini verdi.

Hazine Müsteşarlığı'nın denetim ve gözetim işlevinin devam ettiğini dile getiren Oksay, "Şirket tarifeleri hakkında şirket yetkili aktüeri tarafından hazırlanacak rapor denetime hazır olacak şekilde şirket merkezinde saklanacak ve tarifelere ilişkin özet gerekçeler şirketlerce tarifelerle beraber Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne iletilecektir. Hazine Müsteşarlığı, sigorta şirketlerinin mali bünyelerinin güçlendirilmesi, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, sigorta şirketlerinin sigorta yapmaktan kaçınmasının önlenmesi amaçlarıyla sigortacılık esasları çerçevesinde trafik sigortası prim tutarlarının değiştirilmesini isteyebilecek" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.