Trafik öğrencilere emanet

Trafik öğrencilere emanet

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen ‘Okul Geçit Görevlileri’ eğitimi sona erdi.

Eğitime katılan 14 öğrenci sertifikasını alırken, trafikte ceza kesme yetkisini de elde etti.

Okul Geçit Görevlileri Sertifika Töreni, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törende Pınarça İlköğretim Okulu’ndan 4, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’ndan 10 olmak üzere, eğitim programını başarıyla bitiren 14 öğrenciye sertifikaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Sertifika töreninin ardından öğrenciler okul önündeki yola çıkarak uygulama yaptı ve sürücülere uyarılarda bulundu. 

CEZA DA KESEBİLECEKLER

İlk ve ortaokul önlerinde ve okul geçitlerinde, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş çıkışını sağlamak için 1 öğretmen ve 14 öğrenci bu programa alındı. Eğitim programını başarıyla bitirerek ‘Okul Geçidi Görevlisi’ olmaya hak kazandılar. Öğrenciler, ‘DUR’ ihtarına uymayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince cezai işlem de uygulayabilecek.

"DEVAMI GELECEK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise, “Bu daha bir başlangıçtır. ‘Okul Geçidi Görevlisi’ eğitim programına katılamayan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de üzülmesinler. Bu eğitimlerin devamı gelecektir. İnşallah daha geniş katılımlar olacaktır. Unutmayalım ki her birimiz bir canız. Hepimizin canı kutsal. Dolayısıyla gerek can gerekse mal güvenliğimiz bu tür etkinliklerle daha da iyi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.