Trafik kazalarında ölümler azaldı

Trafik kazalarında ölümler azaldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, yapılan çalışmalar sonucunda trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 6 oranında azaldığını, 2020 yılına kadar ölümleri yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflediklerini bel

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, yapılan çalışmalar sonucunda trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 6 oranında azaldığını, 2020 yılına kadar ölümleri yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Trafik Güvenliği Platformu 2014 Strateji Toplantısı İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Toplantıda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ'un da bulunduğu çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Yılmaz Baştuğ, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planın yayınlandığını hatırlatarak, Ulusal Planda trafik sorunu ile mücadele yöntemlerimiz 4 E faktörü olarak adlandırıyoruz. Bunlar Eğitim, Altyapı, Denetim ve Acil Yardım Hizmetleridir. 2020 yılına kadar ölümleri yüzde 50 oranında azaltmayı hedef edindik. Bu konuda çalışmalarımız devam etmekte" dedi.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTIĞINDA TRAFİK GÜVENLİĞİ SAĞLANMIŞ OLACAK"

Tüm yol kullanıcıların bilinçlendirilmesi konusunda ulusal kampanyaların düzenlenmesine ihtiyaç olduğuna değinen Baştuğ "Herkes evinin önünü temizlediğinde sokak, sokağını temizlediğinde mahalle, mahalle temizlendiğinde şehrimiz temiz olacak. Temel mantığımız bunun üzerine kurulmuş durumda. Herkes üzerine düşeni yaptığında trafik güvenliği sağlanmış olacak. El birliği yaparsak bu sorunu çözeceğimiz hepimiz farkındayız" şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi günlerde GSM operatörleri ile yaptıkları çalışmalar neticesinde vatandaşların SMS yolu ile bilgilendirildiğini hatırlatan Baştuğ dizilerde ve maçlarda futbolcuların açtıkları pankartlar gibi çeşitli etkinliklerle trafik kurallarının hatırlatıldığı belirtti.

Hız konusunda ciddi oranda mücadele edilmesi gerektiğin, sözlerine ekleyen Baştuğ yapılan çalışmalar sonucunda ölümlerde yüzde 6 oranında azlama olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmalara ilişkin rakamsal değerler veren Baştuğ sözlerini şöyle sonlandırdı: "Afyon'da yüzde 7 olan emniyet kemeri takma oranı yüzde 24'e çıkarılmış, ölüm oranı ise yüzde 35 azalma sağlanmıştır. Amasya'da yüzde 9 olan emniyet kemeri takma oranı yüzde 70'lere çıkarıldı ve ölümlerde yüzde 52 oranıda azalma oldu. Proje kapsamında ilk 10 ay sadece bilgilendirme ve ikaz yapıldı. herhangi bir cezai işlem uygulanmadı".

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.