Trafik güvenliği için 5 bin traktöre reflektör

Trafik güvenliği için 5 bin traktöre reflektör

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, traktörlerin karıştığı kaza sayıları dikkate alınarak başlatılan 'Reflektörünü Tak Hayata Bak' çalışması kapsamında, Kayseri’deki 18 bin 500 traktörden 5 binine reflektör takılarak trafikte daha güvenli seyretmelerinin sağland

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 1.5 milyon, Kayseri’de ise 18 bin 554 traktör bulunduğunu belirterek, özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde traktörlerin kara yollarını sıklıkla kullandığını söyledi.

Türkiye genelindeki trafik kazalarına bakıldığında, traktörlerin kazalar içerisindeki oranının yüzde 5.4 olduğunu belirten Vali Düzgün, yine istatistikler kapsamında, traktörlerin karıştığı trafik kazalarındaki ölüm oranının normal araçlara göre çok daha yüksek olduğuna dikkati çekti. Düzgün, şöyle devam etti: “Kayseri’nin 16 bin 917 kilometrekarelik yüzölçümünün yaklaşık yüzde 40’ını tarım arazisi oluşturmaktadır. Tarım arazilerini işleyebilmek, bakımını yapabilmek için tarımla uğraşan ailelerimizin traktör kullanım oranı gittikçe artmaktadır. Özellikle tarımsal çalışmaların yoğunlaştığı dönemlerde kara yollarında seyreden traktör sayısı daha da artmaktadır. Traktörlerin düşük hızda seyrettiği düşünüldüğünde, aynı istikamete seyreden, hızı daha yüksek diğer araçlar tarafından fark edilememe sonucu kazalar meydana gelmekte, ölüm ve yaralama gibi üzücü tablolar ortaya çıkmaktadır. Bir traktör kazasında ölüm oranı, normal kazaların 5-6 katıdır. Normal kazalarda ölüm oranı yüzde 2 iken traktör kazalarında bu oran yüzde 12’ye kadar çıkıyor. Bunu önleyebilmek adına eğitim çalışmalarının yanı sıra traktörlerin donanımlarının eksiksiz olmasını sağlamamız, aldığı ışığı yansıtarak uyarı görevi gören reflektör kullanımını yaygınlaştırmamız gerekiyor.”

Trafikte görmek kadar görülmenin de büyük önem taşıdığını anlatan Vali Düzgün, Kayseri Valiliği ile Şeker Fabrikası arasında yapılan 'Reflektörünü Tak Hayata Bak' çalışması başlatıldığını ve bu çalışma ile traktörlerin karıştığı kazaların asgari seviyeye indirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Çalışmalar kapsamında, pancar sezonunda Şeker Fabrikası'na ya da alım istasyonlarına pancar teslim etmek için gelen 5 bin traktöre reflektör takıldığını dile getiren Vali Düzgün, devam eden çalışmalar sonucunda Kayseri’deki traktörlerin tamamının reflektör donanımına kavuşacağını ifade etti. Vali Düzgün, “Kayseri’nin önemli çiftçi kuruluşlarından Şeker Fabrikası’na bu konudaki duyarlılığına teşekkür ediyor, çiftçilerimize ise kazasız ve bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.