Trafik cezalarında yeni uygulama

Trafik cezalarında yeni uygulama

Maliye, vergi borcu birikmiş vatandaşa kolaylık getiriyor. Buna göre; trafik cezasından MTV'ye kadar vergi borçlarında taksit sayısı 24'ten 36'ya çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı, bir süre önce yayınladığı bir iç genelge ile mali yönden zor durumda bulunan borçlu mükelleflerin Amme Alacakları Hakkında Kanun'un 48'inci maddesi kapsamında, borçlarının taksite bağlanmasına ilişkin esaslara açıklık getirdi. Borçların taksitlendirilmesine ilişkin süre 24 aydan 36 aya çıkarılırken, vergi dairelerine tanınan tecil ve taksitlendirme yetkisi tutarları yüzde 50 oranında artırıldı.
 
TRAFİK CEZALARI DA KAPSAMDA

 
Düzenleme kapsamında tecil edilemeyecek alacaklar ise şöyle sıralandı: Katma Değer Vergisi, geçici vergi, Özel Tüketim Vergisi, Banka ve sigorta Muameleleri vergisi, Özel İletişim Vergisi, harçlar (ikmalen tarhiyata dayanan tapu harçları hariç), fonlar, paylar (eğitime katkı payı ve buna ait gecikme zammı dahil). Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gecikme cezaları, trafik cezaları ve faizleri, Kaçak geçiş cezaları ile kredi ve harç borçları, tutarlarına bakılmaksızın ilgili vergi dairelerince sonuçlandırılacak. Gelir İdaresi'nin internet sitesindeki 'Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu' ile başvurulacak.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.