Trafik, bir ahlaktır, bir hukuktur

Trafik, bir ahlaktır, bir hukuktur

Görmez, bayramda yola çıkacaklara, “Cenabı Hak sıhhat ve afiyet içerisinde her kardeşimizi kendi evine ve menziline kavuşmasını nasip eylesin” duasında bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bayram nedeniyle yola çıkanlara tavsiyelerde bulundu. 

Görmez, çeşitli temaslar için gittiği Zonguldak’ta Vali Ali Kaban'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Görmez, Zonguldak’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ramazanın son Cuma namazını kıldığı Zonguldak’ta herkesin Ramazan Bayramını kutladı.

Ramazan Bayramında millet olarak herkesin bayramın hakkını vererek sevdiklerinin yanına gittiğini ancak bayramlarımızın hüzne boğulmaması için trafik kazalarına sebebiyet vermemek adına dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Görmez, bayramda yola çıkacaklara, “Cenabı Hak sıhhat ve afiyet içerisinde her kardeşimizi kendi evine ve menziline kavuşmasını nasip eylesin” duasında bulundu.

Görmez, Türkiye’nin bütün camilerinde hutbede bu uyarıyı yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün ülkemizdeki 85 bin camide minberden bu uyarıyı yapmayı, bu ikazı yapmayı bir kardeşlik vazifesi bildik. Her bayram geldiğinde tabi ki bütün vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bayramın hakkını vermek, gereğini yerine getirmek için annelerini, babalarını, kardeşlerini, sevdiklerini ziyaret etmek için yollara çıkıyorlar ve her sene biz bayram yolculuğunda yüzlerce, bazen binleri bulan kardeşimizi kaybediyoruz, bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz. Bu noktada bütün vatandaşlarımız, bütün kardeşlerimiz dikkatli olmalıdır. Trafik, bir ahlaktır, bir hukuktur aynı zamanda. Her kardeşimiz yolda yola çıkan diğer kardeşimizin hakkına riayet etse, her kardeşimiz acele etmeden sabırla, teenniyle hareket edip önceliği kardeşine verse hiçbir canı kaybetmeyiz. Her kardeşimiz yola çıktığında sadece kendisini, evlatlarını, çocuklarını değil, kardeşini, beraber yola çıkan can yoldaşını düşünse, biz her sene bayramlarda bazen küçük bir ilçenin nüfusu kadar can kaybediyoruz, insan kaybediyoruz.
Cenabı Hakk sıhhat ve afiyet içerisinde her kardeşimizi kendi evine ve menziline kavuşmasını nasip eylesin. Cenabı Hakk bu aziz milletin evlatlarını her türlü kazadan, her türlü beladan, her türlü musibetten muhafaza eylesin”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.