Trabzon’un yarısına doğalgaz ulaştı

Trabzon’un yarısına doğalgaz ulaştı

Trabzon’un yarısına doğalgaz ulaştı

Trabzon şehir merkezinin yarısına doğalgaz ulaştırıldığını ve 2015 yılında doğalgaz konusunda çok ciddi yatırımlar planladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Şuanda 45 bin 572 işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırmış durumdayız ancak abone sayımız 24 bin. Evinin önüne doğalgaz gelip de doğalgaza abone olmayan ‘temiz şehir istiyorum’ diyemez” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da devam eden doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak göreve geldiklerinde, Trabzon’da doğalgaz çalışmalarının 5 yılda tamamlanması için 2006’da imzalanan protokolünün sadece bir niyet protokolü olarak kaldığını gördüklerini ifade etti. Trabzon’a gelen genel hattın mahallelere dağıtımına ancak Mart 2009’da başlayabildiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, şu an itibariyle Trabzon şehir merkezinin yarısına doğalgaz ulaştırmış olduklarını kaydetti. 
 
ABONE SAYISI ZARAR VERİYOR
 
Trabzon'un hem engebeli, hem de tarihi 4-5 bin yıla dayanan bir şehir olmasından dolayı bugün ancak yüzde 50’ye ulaştıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, “Şu an itibariyle toplamda 45 bin 254 daireye ve 2 bin 318 işyerine toplamda, işyeri ve daire olarak 47 bin 572 birime doğalgazı ulaştırabilmiş durumdayız. Bütün bu vatandaşlarımız yanlarına gelen kutudan 3-5 bin liralık bir masraf ile doğalgazı çekebilmektedir. Bunu özel firmalar 15 takside kadar yapmakta ve 2 yılda kendini amorti etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Trabzon’da şu an itibariyle 47 bin 572 işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırılmış olmakla birlikte 24 bin doğalgaz abonesi bulunduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, yetersiz olan bu sayının doğalgaz çalışmalarına zarar verdiğini kaydetti. 
 
'ABONE OLMAYAN TEMİZ ŞEHİR İSTEYEMEZ'
 
Abone sayısının yıl sonu itibariyle 26 bine yükselebileceğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Ancak şu anda maalesef 24 bin abonemiz var. 2014 sonu itibariyle bunun 26 bine yükselebileceğini söyleyebiliriz ki bu çok üzücü bir durum. 47 bin 500 ünitenin kapısında gazımız varsa neden 26 bin abone de kalalım? Bunun tüm yatırımını yapan firma masrafları ve bundan sonra gerçekleştireceği yatırımların parasını nereden çıkaracak? Elbette abonelere gaz satarak çıkarak. Peki biz abone olmaz, çok ucuz olan gazın yerine kömür ve odunu kullanırsak yüklenici firma da yatırıma devam edecek finansmandan mahrum kalmış olmaz mı? Olur. O zaman bizler de ‘temiz şehir istiyoruz’ diyemeyiz. Doğalgazın ulaşabildiği bölgelerde çok kıymetli hemşehrilerimden mutlaka abone olmalarını istiyorum. Abone olmazlarsa işlerimiz aksayacaktır” diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.